Lokalt

Fremgang i børnetallet: Tid til lagengymnastik har givet små corona-babyer

Der kom flere småfolk til i 2020 i Skive Kommune end året før.

Og det kan skyldes corona-nedlukningen i foråret med mere tid til lagengymnastik, så flere er blevet gravide.

Det vurderer Jan D. Andersen (S), Jebjerg, der er formand for Skive Kommunes udvalg for børn og familier.

- Jeg vil gerne rose borgerne for, at det er et af de steder, hvor de virkelig har vist vilje til at bidrage, siger Jan D. Andersen.

Med forbehold for at børnefødsler ikke sådan lige lader sig styre af hverken pandemier eller planlægning, og at fødselstallet generelt er skiftende fra måned til måned og fra år til år, så havde kommunens sundhedsplejersker ekstra travlt i december 2020, hvor der blev født 35 børn i Skive Kommune. Det er en pæn stigning fra 27 børn i december 2019 og 19 børn i december 2018.

Størstedelen af de babyer, der er blevet undfanget under coronakrisen, vil dog først komme til verden i løbet af i år.

- Når vi tager udgangspunkt i det, vi kan se nu, forventer vi at få 35 nyfødte i løbet af januar og 33 i februar, siger familiechef i Skive Kommune, Helle Trangbæk.

Ifølge den nyeste opgørelse over børnetallet fra kommunens kultur- og familieforvaltning er årgang 2020 på 387 børn, mens årgang 2019 er på 378 børn.

Læs hele historien i Skive Folkeblad

Hanne Skibsted

skib@skivefolkeblad.dk

Der er kommet lidt flere småfolk til i 2020 i Skive Kommune end året før, og det kan skyldes corona-nedlukningen i foråret med mere tid til lagengymnastik. I hvert fald havde kommunes sundhedsplejersker ekstra travlt i december 2020, hvor der blev født 35 børn i Skive Kommune mod 27 børn i december 2019 og 19 børn i december 2018. Arkivfoto