Gå til hovedindhold
Lokalt

Fremgang i Skive: Leder tror på over 50 nye studerende efter sommerferien

29-07-2020 KL. 07:42
Empty

Med efteroptag håber Læreruddannelsen i Skive at kunne byde lige godt 50 nye studerende velkomne til første studiedag, som i år er onsdag den 19. august. Foto: VIA University College

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Flere har igen lyst til at læse til lærer i Skive. 39 ansøgere kunne klokken 00.01 natten til tirsdag læse, at de er blevet optaget på Læreruddannelsen i Skive, og det er en ganske pæn fremgang i forhold til samme tidspunkt sidste år.

- Det ser rigtig fornuftigt ud. Vi har pt. en fremgang på 11,4 procent, for sidste år på samme tid optog vi 35, siger uddannelsesleder Henrik Lundsted Nielsen fra Læreruddannelsen i Skive og Nr. Nissum.

Samtidig understreger han også, at han har en klar forventning om, at den lokale læreruddannelse kan byde velkommen til en god portion ekstra nye studerende, som kommer til løbende via efteroptaget op til studiestart onsdag den 19. august.

Efteroptaget omfatter blandt andet unge, der har fået afslag på den uddannelse, de søgte i første omgang.

- Sidste år endte vi med at optage i alt 46 nye studerende på grund af et markant efteroptag på næsten en tredjedel flere studerende, og vi forventer det samme høje efteroptag i år. Dermed forventer vi at ende på lige godt 50 nye studerende i år, og det er et fint antal, idet vi så kan oprette to gode hold med cirka 25 studerende på hver, siger Henrik Lundsted Nielsen.

Uddannelseslederen fremhæver, at også VIA’s læreruddannelser i både Nr. Nissum og Silkeborg oplever fremgang, fordi det betyder, at der også er fremgang på læreruddannelsen uden for den store campusby, Aarhus, hvor VIA i år har optaget lige godt 500 nye lærerstuderende.

- Det er rigtig positivt med en fremgang i lokalområderne, fordi vi jo har en forpligtelse til at uddanne lærere til hele regionen. Jeg tror, der bliver brug for at tage nogle initiativer for at kunne levere alle de lærere, der er brug for. Jeg tror dybest set, at vi skal blive bedre til at gøre os selv synlige og styrke vores i forvejen gode samarbejde med kommunerne. Også for at få fat i de uuddannede lærere, som i dag underviser i folkeskolen, siger Henrik Lundsted Nielsen.

Han lægger ikke skjul på, at han med coronakrisen havde håbet på at kunne tiltrække endnu flere nye lærerstuderende i år, men læreruddannelsen ligger i skarp konkurrence med de øvrige velfærdsuddannelser.

- Og der er i en tid med faldende ungdomsårgange kamp om de unge, siger Henrik Lundsted Nielsen.

VIA’s studievejledere sidder klar i dag og de kommende uger for at besvare henvendelser og spørgsmål vedrørende ledige studiepladser og for at behandle nye ansøgninger.

VIA University Colleges prorektor, Gitte Sommer Harrits, understreger i en pressemeddelelse, at »I VIA har vi masser af gode erfaringer med, at studerende, der ikke kom ind på deres førsteprioritet, er blevet glade for et alternativt studie. Jeg vil derfor anbefale unge, der har fået afslag, at se på studieretninger og andre uddannelsesbyer end dem, de søgte i første omgang, for der er stadig mange gode muligheder for dem, der opfylder adgangsbetingelserne. Og jeg vil råde til at få sendt ansøgningerne hurtigst muligt.«

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland