Gå til hovedindhold
Erhverv

Frisør om tvangslukning: »Nu er det ens for alle

19-03-2020 KL. 10:03
Empty

Kristian Laursen.
Privatfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Frisører overalt på Skive-egnen havde onsdag fra morgenstunden travlt med at aflyse de aftaler, der - trods coronavirusset - stod i kalenderen.

- Samtidig har vi nok alle været pressede af mange afbud, fordi folk simpelthen ikke turde gå til frisøren. Det forstår jeg godt, og det er også meget ubehageligt for os som frisører, at vi ikke ved, om vi er smittebærere.

Det siger frisør Kristian Laursen, der de seneste 18 år har drevet frisørsalon i Jebjerg.

Han er dog glad for den forholdsvis klare udmelding fra statsminister Mette Frederiksen (S).

- Det var sådan lidt »skal - skal ikke« om vi skulle lukke eller fortsat holde åbent, og hvad ville det indebære? Vi ved jo godt, at kommer der ingen kunder, får vi ingen omsætning - og så kan det komme til at knibe med at betale løn og regninger. At få udsat at betale moms og skat er jo bare at skyde udgiften foran os. Vi ved jo heller ikke, hvor det ender, siger Kristian Laursen.

Han håber på, at en hjælpepakke kan afhjælpe store økonomiske tab i hans fag - og én stor fordel ser han dog i statsministerens udmelding tirsdag aften.

- Nu er det ens for alle, og det er en stor hjælp, siger Kristian Laursen, der nu må aflyse alle aftaler i resten af marts.

- Bagefter håber jeg, at alle på Skive-egnen støtter os lokalt - i land og i by. Jeg understreger, at lukningen i resten af marts ikke betyder, at jeg er ved at gå neden om og hjem, men vi får alle brug for vores faste kunder og et solidt bagland, siger Kristian Laursen.

Som frisør som privat person er han hele tiden gået frem efter Sundhedsstyrelsens anvisninger - og det agter han at fortsætte med.

- Jeg kan altid lave regnskaber, men jeg tror også, at jeg vil gå nogle gode, lange ture og gøre noget godt for mig selv. Men jeg vil også glæde mig til at komme i gang igen, fortæller frisøren.

Folkebladet har været i kontakt med andre frisører, men de havde så travlt med at sikre sig, at kunderne ikke kom til en lukket og låst dør, at de ikke havde tid til at tale med Folkebladet.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland