Gå til hovedindhold
Lokalt

Fristen er overskredet: Bilkirkegård bliver en sag for politiet

04-01-2019 KL. 12:40
Empty

Ejeren af denne ejendom på Gemsevej i Skive, bliver nu anmeldt til politiet.
Foto: Lindy Jørgensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Skive Kommune vil nu videregive sagen om ulovlig opbevaring af biler på en ejendom på Gemsevej i Skive til »en anden myndighed«.

Ifølge en vejledning fra Miljøministeriet kan det ikke betyde andet end, at ejeren af ejendommen, Joseph Maloba, bliver anmeldt til politiet. Når en sag hos en kommune bliver en politisag, lukkes den for adgang til aktindsigt, så Skive Kommune vil nu ikke oplyse andet, end at sagen er givet videre til en anden myndighed.

Skive Kommune bad i oktober Joseph Maloba om at fjerne omkring 40 afregistrerede køretøjer fra sin ejendom senest 10. december sidste år. Det overholdt han ikke, men da miljøfolk fra Skive Kommune så, at nogle biler var fjernet, valgte Skive Kommune at forlænge fristen - ulovligt opbevarede køretøjer foran bygningen skulle væk senest 1. januar, og køretøjer bag bygningen skal væk senest den 1. februar - eller jorden under dem skal befæstes, det vil sige forsynes med belægning, der kan tilbageholde for eksempel olie, og afløb, der kan opfange for eksempel olieudslip.

Det er ulovligt at opbevare køretøjer og maskiner på jord, græs og lignede, fordi de kan forurene jorden. Den ulovlige opbevaring har fundet stedet i cirka fem år.

Salling Autogenbrug har henvendt sig til Skive Kommune og givet besked om, at kommunen kan anmode virksomheden om at afhente de ulovligt opbevarede køretøjer. Den mulighed sendte kommunen videre til Joseph Maloba, men han reagerede ikke på det.

Den forlængede frist med hensyn at få lovliggjort opbevaringen af biler bag bygningen står ved magt. Men efterkommer Joseph Maloba heller ikke den, kan han risikere en ny anmeldelse til politiet.

Det er endnu ikke lykkedes Skive Folkeblads at komme i kontakt med Joseph Maloba.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland