Gå til hovedindhold
Debat

Frivillighed i Skive Kommune

06-12-2018 KL. 15:28
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Skive Folkeblad havde i sidste uge fokus på frivillighed og navnlig på Frivillighedscenter Skive.

Som formand for en af kommunens frivillige foreninger hilser jeg debatten velkommen.

Frivillighed er noget af det vigtigste at debattere, fordi vi i frivilligsektoren løser nogle opgaver, som hverken kommune eller kommercielle aktører kan løse - ikke mindst i forhold til omsorg og nærvær i forhold til grupper af mennesker med behov for netop omsorg og nærvær.

Jeg synes ikke, at man kan klandre Frivillighedscenter Skive eller Lis Torp, at der ikke er aktivitet nok på frivilligområdet her i kommunen.

Tværtimod synes jeg, at det har været vigtigt i forhold til at skabe gode rammer om frivilligheden, at vi har fået etableret et frivilligcenter.

Samtidig har Frivillighedscenter Skives aktiviteter været rigtigt gode - ikke mindst de årlige arrangementer, hvor frivilliggrupperne har fået mulighed for at mødes og præsentere sig overfor hinanden, og hvor vi samtidig har fået mulighed for at reflektere over vores roller som frivillige.

At der ikke har været så mange forbi Møllegården for at banke på Lis Torps dør, er heller ikke et godt argument for, at det ikke er vigtigt at have et frivilligcenter i kommunen. I hvert fald har alle vi frivillige, der ikke har været forbi der så ofte, også et ansvar.

I det hele taget har vi som frivillige aktører og organisationer et ansvar for, at frivilligområdet blomstrer og udvikler sig i Skive Kommune. Det er det daglige arbejde med at rekruttere og motivere frivillige, der er basis for frivilligheden i kommunen.

Frivillighedscenteret er her den uundværlige ramme, som vi som frivillige organisationer har mulighed for at gøre brug af, og det er de enkelte foreninger og organisationers eget ansvar at gøre brug af disse rammer.

Jeg håber, at debatten om frivillighed kommer til at tage udgangspunkt i, hvordan vi kan skabe endnu bedre rammer omkring det frivillige arbejde her i kommunen. Også når fremtiden for Frivillighedscenter Skive skal drøftes af politikerne.

Selv om Frivillighedscenter Skive allerede har ydet en fin indsats, er der mange muligheder for at udvikle frivilligcenteret yderligere, så det endnu bedre støtter de frivillige foreninger.

Det kunne eksempelvis være ved at tilbyde kurser eller temadage om IT, fundraising i frivillige organisationer, projektplanlægning eller andet, der måtte være relevant.

Der vil også være mulighed for at hente inspiration i andre kommuner og frivilligcentre, hvor frivillige har været inddraget i et tæt partnerskab med politikere og den kommunale administration - som det eksempelvis er tilfældet i Skanderborg Kommune. Mulighederne er mange.

Med venlig hilsen

Jeppe Tandal Nielsen,

formand for

Kultur På Tværs

og dermed medlem af

Frivillighedscenter Skive,

Huginsvej 13,

7800 Skive

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Lokalt

Glæde i Skive: Udvist mor og datter får lov at blive Glæde i Skive: Udvist mor og datter får lov at blive

Kultur

Bjerre og Danefeld i barsk debat om Skive Theater: »Skandale« og »løse påstande« Bjerre og Danefeld i barsk debat om Skive Theater: »Skandale« og »løse påstande«

112

Tiltalt for at dræbe 41-årig: Nu skal 23-årig skibonit for retten Tiltalt for at dræbe 41-årig: Nu skal 23-årig skibonit for retten

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland