Gå til hovedindhold
Lokalt

Frustreret bedemand: - Jeg har lyst til at give dem en på lampen

19-10-2017 KL. 17:39
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
- Der er sket et løbende skred hos folk gennem de seneste år, og jeg vil sige, at jeg i hvert fald oplever den manglende respekt

Der mangler respekt og pli fra de øvrige trafikanter, når bedemænd kører fra hjem eller kirke med rustvognen.

Det mener i hvert fald flere bedemænd i Københavns-området, der i denne uge er kommet med til opråb til både bilister og cyklister.

Men også lokale Søren Boudigaard fra Boudigaard Begravelse i Skive er enig i, at respekten for rustvognen og hele situationen omkring kørsel med døde mennesker er forsvundet - også i Skive og omegn.

- Folk er blevet for nærgående. De overhaler på smalle veje, og de kører helt op i bagenden af bilen. Nogle gange har jeg lyst til at stige ud af bilen og give dem en på lampen, siger Søren Boudigaard.

Tidligere oplevede Søren Boudigaard, at folk var flinke til at holde ind til siden, når der kom en rustvogn. De vidste, hvordan de skulle gebærde sig.

Og det står også i færdselsloven, at andre trafikanter skal tage hensyn og holde tilbage for rustvogne. Alligevel oplever Søren Boudigaard alt for ofte det modsatte.

- Der er sket et løbende skred hos folk gennem de seneste år, og jeg vil sige, at jeg i hvert fald oplever den manglende respekt for rustvognen på fem ud af 10 køreture. Og det er alt for meget, lyder det fra bedemanden.

Værst for de pårørende

Søren Boudigaard kan som bedemand blive irriteret over folks måde at agere på i trafikken, men han er faktisk mest ked af det på vegne af de pårørende.

For ofte viser trafikanterne den manglende respekt i forbindelse med højtideligheder som begravelser eller bisættelser.

- Det er en ærgerlig situation, når der står en hel familie og skal sige farvel til det bedste, de har, og så kan de se, at så snart rustvognen er kørt af sted, kommer der en bil og overhaler eller kører helt tæt på. Nogle gange sidder der også et familiemedlem på passagersædet, og den opførsel skuffer altså de pårørende, siger Søren Boudigaard.

Han gør selv, hvad han kan for at fortælle om problemet til de unge og voksne, der kommer i hans forretning i Vestergade. Og Søren Boudigaard henvender sig til alle aldersgrupper, for ifølge ham er det ikke kun de unge, der ikke kan finde ud af at tage hensyn til rustvognen.

- Det er alle aldersgrupper, der har mistet forståelsen for, hvordan man viser respekt for en rustvogn. Og jeg håber bare, at folk fremover vil lade os komme ud fra et hjem eller en kirke i ro, siger Søren Boudigaard.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland