112

Frygt for rockere i Skive: Narkoproblemer eksisterer stadig trods dom

- Vi er ikke i mål.

Sådan siger Jan D. Andersen (S), der er formand for børne- og familieudvalget i Skive Kommune, om indsatsen mod køb og salg af narkotika i Skive.

Udtalelsen sker i forlængelse af fredagens dom i sagen mod Porschebanden, der i flere år har siddet tungt på salg af narko i byen.

Men selv om Porschebanden nu er blevet fjernet fra gaderne i Skive, er Jan D. Andersen bekymret for, at andre har fundet vej til det lokale narkomarked.

- Jeg kan godt frygte, at det kun er et distributionsled, der er blevet fjernet med Porschebanden, for jeg har fået informationer om, at rockergruppen Satudarah ofte ses i gadebilledet her i Skive, og det er bestemt ikke betryggende, siger Jan D. Andersen.

Udvalgsformanden ser meget alvorligt på tilstedeværelsen af rockergruppen i Skive, da han stiller spørgsmål ved, hvad de overhovedet skal i Skive.

- I den her corona-tid kommer de jo ikke for at gå i byen eller på værtshus. De kører nok heller ikke til Skive for at købe en burger på McDonalds, så der er noget andet, der lokker dem hertil. De er her af en årsag, siger Jan D. Andersen.

Da sagen omkring Porschebanden for alvor begyndte at rulle politisk i Skive Kommune, blev der afsat ressourcer til en ekstra gademedarbejder.

Den ekstra gademedarbejder fik specifikt til opgave at holde et vågent øje med udviklingen på narkomarkedet og relationerne mellem skibonitter og folk med tilknytning til Satudarah.

Og i forbindelse med dommene til medlemmerne af Porschebanden mener Jan D. Andersen, at det er på tide, at der kommer en politisk orientering, så politikerne kan få vished om, hvorvidt den indsats, der blev sat i gang, har haft den ønskede effekt.

- Vi bliver nødt til at vide, om vi gør nok samlet set. Og gør vi ikke det, må vi afsætte flere ressourcer. Jeg tror desværre ikke, at narkoproblemerne her i Skive er blevet mindre det seneste år. Vi må i hvert fald konstatere, at vi har noget uro blandt unge i byen i øjeblikket, som vi bliver nødt til at tage hånd om, og derfor vil det være godt, hvis vi kan få en orientering om, hvor vi står i processen, siger Jan D. Andersen.

Jan D. Andersen vil bede om en orientering fra gademedarbejderen på næste udvalgsmøde, der finder sted om tre uger.

Men ifølge Morten Enggaard fra lokalpolitiet i Skive er rockere ikke lige så synlige nu, som de var, efter den tidligere Satudarah-rocker »Frisør Mudi«, der ofte kom i Skive og havde flere venner i Porschebanden, blev dræbt i sommer.

Dengang så lokalpolitiet pludselig flere kendte ansigter fra rockermiljøet i Skive.

- Lige nu ser vi ikke rockerne så ofte, som vi gjorde lige efter sommerferien, men min vurdering er, at narkosituationen i Skive er uændret. Der er helt klar stadig et marked for køb og salg af narkotika i Skive, vi ved bare ikke, hvem der har overtaget markedet. Derfor holder vi øje med alt det, vi kan, siger Morten Enggaard.

Arkivfoto