Gå til hovedindhold
Lokalt

Frygt for hundesyge giver travlhed: Dyrlæger kimes ned

24-06-2019 KL. 15:12
Empty
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Bekymrede hundeejere kimer dyrlæger ned efter Skive Folkeblads artikel lørdag om, at Dyrenes Beskyttelse nu advarer mod hundesyge.

Fjends Dyrlæger og Skive Dyrehospital melder om ekstrem travlhed, og i Skive udvides åbningstiden i et forsøg på at følge med til et stort antal vaccinationer.

Dyrlægerne kontaktes både af hundeejere, som er usikre på, om deres hund er dækket ind via det regelmæssige vaccinationsprogram, og af folk, som ikke har sørget for at få deres hunde rettidigt vaccineret.

Hundesyge er både dødelig og meget smitsom. Frygten for sygdommen har spredt sig med voldsom hast, efter flere medier har taget historien op.

- Vi har sat en ekstra dyrlæge på og udvider fra klokken 17 til 18, fortæller veterinærsygeplejerske Charlotte Aagaard, der på grund af travlhed er vikar på Skive Dyrehospital, der ligger på Elskjærbakken.

Som hundeejer kan det være en udfordring at finde rundt i vaccinationerne. Flere vacciner gives ofte samtidig, men nogle af dem virker længere tid end andre. Samtidig er der forskellige anbefalinger, afhængig af det miljø hunden opholder sig i.

Hundesyge er dog en af de vacciner, der virker længst tid. For at føle sig sikker kræver det et vist indblik i de små etiketter, der sættes i hundens pas eller sundhedsbog.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Besparelser drøftet: Sengepladser på sygehuset i Skive lever endnu Besparelser drøftet: Sengepladser på sygehuset i Skive lever endnu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland