Lokalt

Furbo blev spidskandidat efter tæt kampvalg

Det blev et tæt opløb om pladsen som spidskandidat hos Radikale Venstre ved næste års kommunalvalg i Skive Kommune.

23 medlemmer var mødt frem til generalforsamlingen mandag aften, og med 12 stemmer blev Ellen Bye Jensen, Fur, valgt som spidskandidat, mens Henrik Winther, Skive, fik ni stemmer og to var blanke.

Ellen Bye Jensen er uddannet som sygeplejerske og sociolog. Hun underviser på sygeplejerskeuddannelsen i Holstebro, og så er hun billedkunstner og driver galleriet »Karolines Hus« på Fur. Hun er 65 år.

Flere uddannelser til Skive, en markant lokal kulturpolitik og FN´s 17 verdensmål ført ud i lokale initiativer er blandt hendes politiske bud. Og på de radikales opstillingsmøde talte hun også for en »fredsslutning« mellem S-SF på den ene side og så de radikale efter forløbet på valgaftenen i 2017. De radikales byrådsmedlem Bent Dyrberg blev hårdt kritiseret af S-SF, fordi han pegede på Peder Christians Kirkegaard (V) som borgmester uden på valgaftenen at have talt med S-borgmesterkandidaten Peder Christensen.

Henrik Winther, der var tæt på at komme øverst på de radikales liste, bor i Skive og er ansat i forsvaret med strategisk udviklingsarbejde. Han er 38 år, og blev i øvrigt også nyvalgt til de radikales lokale bestyrelse.

Han mente, at det »ikke ville gøre noget«, hvis de radikale appellerede mere til yngre vælgergrupper, og han ser en vigtig opgave i at få flere af de unge, der tager til større byer for at uddanne sig, tilbage til Skive-egnen ved at gøre det så attraktivt som muligt at bosætte sig på egnen.

Radikale Venstre har såkaldt sideordnet opstilling af kandidater på stemmesedlen ved kommunalvalg. Det betyder, at det er den kandidat, der får flest personlige stemmer, der er valgt, hvis partiet får et mandat. De øvrige kandidater til listen skal først udpeges næste år.

På generalforsamlingen talte også Skive-kredsens radikale folketingsmedlem, Andreas Steenberg. Han glædede sig over, at godt samarbejde mellem de radikale og Venstre har medvirket til både at få bredt flertal bag ønsket om en grøn skattereform med en CO2-afgift og flertal for en uvildig undersøgelse af forløbet af hele corona-indsatsen.

Andreas Steenberg understregede, at der også blandt eksperter er enighed om, at afgift på CO2 er et effektivt grønt virkemiddel, men han tilføjede, at det i en grøn skattereform skal kombineres med lettelser af andre skatter, så der fortsat kan drives erhvervsliv i Danmark.

Det lokale radikale folketingsmedlem kritiserede Mette Frederiksen (S) for en meget »firkantet ledelsesstil«, hvor hun ikke har været ægte optaget af at inddrage andre i beslutninger.

- Det er ikke mange værdier, vi deler med hende, lød fra Andreas Steenberg om statsministeren.

Ellen Bye Jensen fra Fur bliver Det Radikale Venstres spidskandiat til kommunalvalget i Skive Kommune næste år. Ellen Bye Jensen er lektor og billedkunstner. Arkivfoto