Erhverv

Fusion: Lokal e-handels-succes går sammen med fynsk firma

En ”one-stop-shop”, hvor cykelkunder kan få alt fra cykler, over udstyr, til professionel rådgivning helt nede på jorden, er baggrunden for, at to store danske aktører, Cykelpartner.dk i Jebjerg og Design Cykler i Odense 1. marts går sammen og skaber et helt nyt cykel-univers for kunderne med stor web-handel og otte specialbutikker i syv større danske byer i Jylland og på Fyn.

Under fællesnavnet DCCP GROUP A/S samles de to aktører nu i ét selskab med administrativt hovedsæde i Jebjerg og kontor i Odense.

- Vi har gennem flere år set på udviklingen med cykelkøbernes øjne, og for at komme tættere på deres købsbehov og købsmønster, har vi set, at vi hos Cykelpartner.dk manglede den fysiske butik for at give dem den fuldendte købsoplevelse. Det er tydeligt, at kunderne gerne vil handle både online og i fysiske butikker. Det afhænger helt af hvilken type af varer og hvor, kunden befinder sig i købsprocessen om de foretrækker nethandel eller fysisk betjening i butikkerne. Ja, mange gange oplever vi, at begge kanaler er i spil, så dét kan vi nu tilbyde kunderne på den samme platform, siger Kenneth Mortensen, nyudnævnt direktør for DCCP GROUP A/S.

Inden fusionen havde Cykelpartner.dk længe haft et godt øje til Design Cykler, og da Design Cykler samtidig havde et ønske om at vokse på virksomhedens online-salg og var på udkig efter en partner på det område, lå en nærmere snak mellem de to cykelaktører lige for.

- Den lå faktisk lige til højrebenet, så vi var heldige, at vi begge på samme tidspunkt var på udkig efter hinanden. Vi havde begge parter noget, som den anden manglede for at kunne give forbrugerne den fuldendte købsoplevelse, siger Kenneth Mortensen og fortsætter:

- Vi har, begge virksomheder, ønske om at vækste både inden- og udenlands. Fusionen giver os både økonomiske og organisatoriske ressourcer til at indfri en ambitiøs fælles vækststrategi.

Til den ambitiøse vækststrategi indgår etablering af flere fysiske butikker, hvor Sjælland lige nu er oplagt markedsområde for DCCP GROUP A/S for at blive landsdækkende på den del af forretningsområdet.

- Vi har konkrete planer om at udvide og vokse på det område, men ikke kun på Sjælland. Lige nu er der også flere interessante byer i Jylland og på Fyn, som har vores opmærksomhed, siger Kenneth Mortensen og fortsætter:

- Vi har også investeret i både teknologi og bæredygtighed gennem de seneste par år, så vi er klar til møde de kræsne forbrugeres krav nu og i fremtiden. Sammen kan vi servicere vores produkter i mange større byer, hvor en stor del af varesortimentet også vil kunne ses og prøves. Et af de voksende områder er el-cykler, som er overvejelseskøb for kunderne. Her kan vi tilbyde professionel rådgivning helt nede på jorden i butikkerne. Samtidigt vil vi have langt over 35.000 forskellige varenumre på hylderne, som kan være fremme hos forbrugerne inden for et døgn, og om det skal være i butikken eller hjemme på dørhåndtaget afgør forbrugerne jo så selv. Nemmere og bedre bliver det ikke, siger Kenneth Mortensen.

Samen med Finn Jensen, Kristian Lauridsen og Michael Givskov Jensen indgår han i ejerkredsen i DCCP GROUP A/S.

De velkendte brands fra de to virksomheder fortsætter uforandrede, så butikkerne Design Cykler og webshopsene designcykler.dk og cykelpartner.dk vil fortsat være at finde i markedet, så i første omgang er det primært i organisationen og strukturen bag, at de største forandringer sker.

Michael Givskov Jensen, bliver bestyrelsesformand i DCCP GROUP A/S og skal samtidig stå for indkøb. Cykelpartner.dk har i dag godt 60 ansatte, Design Cykler godt 40. Det fælles selskab vil fra en start få en pæn omsætningsvækst på et trecifret millionbeløb.

- Vi glæder os til at vise danske og udenlandske kunder, at der findes både konkurrencedygtige alternativer til de store internationale spillere samtidig med at det lokale serviceniveau er helt i top, siger Kenneth Mortensen.

Han tilføjer, at Givskov Cykler og Outdoor på Viborgvej i Skive, fortsætter uforandret.

- Givskov Cykler har ikke indgået i planerne for fusionen. Den fortsætter uforandret med Michael Givskov Jensen, Søren Andersen og René Bredahl Pedersen i ejerkredsen.

Michael Givskov og hans medarbejdere er i gang med at indføre flere nye it-systemer i Cykelpartner.dk, og det har givet lidt knas med svartider og ordreleveringerne. Arkivfoto: Steen Don