Gå til hovedindhold
Erhverv

Fusionen er en realitet: Slut med Salling Bank

27-10-2020 KL. 19:33
Empty

Sidste afstemning ?å Salling Banks sidste generalforsamling. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Sidste generalforsamling er slut for Salling Bank, og det blev en af de ekstraordinære, som har sendt det 144 år gamle, lokale pengeinstitut ind i en fusion med nordjyske Sparekassen Vendsyssel.

Knap 40 aktionærer deltog i den ekstraordinære generalforsamling, der tirsdag fandt sted i KulturCenter Limfjords koncertsal.

Der var næppe nogen af datidens stiftere, som havde forestillet sig, at sidste punktum for Salling Bank ville blive sat med et publikum og en bestyrelse, der alle skulle bære mundbind i henhold til gældende corona-regulativer.

Langt hovedparten af aktionærerne havde valgt muligheden for at stemme uden fysisk deltagelse i generalforsamlingen, hvor fusionen med et af landets største pengeinstitutter blev vedtaget med et flertal på over 99 procent. Men blandt de få, som fysisk deltog i generalforsamlingen, var der flere kommentarer, end der længe er hørt ved en generalforsamling i Salling Bank.

Ejvind Olesen, pensioneret tandlæge fra Højslev, har gennem årene været en tilbagevendende gæst under punktet eventuelt. Og han gik da kortvarigt på talerstolen, da afstemningen var færdig og offentliggjort.

- Tak for kampen, sagde Ejvind Olesen.

Også bankens afgående direktør, Peter Vinther Christensen, som i forbindelse med fusionen bliver fritstillet, gik på talerstolen, og det blev som den sidste i rækken, før formand Per Albæk takkede endeligt af.

- Tak, lød Peter Vinther Christensens sidste ord til aktionærer, medarbejdere og andre samarbejdspartnere efter en 26 år lang karriere som direktør i Salling Bank.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland