Sport

Fyring er ikke et tema: Sportschef freder SIK-cheftræner

12 kampe inde i sæsonen har Martin Thomsens SIK-mandskab fortsat den første sejr til gode. En ensom sidsteplads står i skærende kontrast til det forrygende forår, skibonitterne leverede i den forgangne sæson.

Nedrykningsspøgelset bliver runde efter runde mere påtrængende.

I de fleste klubber lægger den slags både internt og eksternt op til spørgsmål om, hvad der kan ændres for at få skibet på ret kurs.

Mange gange i historien har det ført til trænerfyringer i et forsøg på at opnå en reaktion.

Martin Thomsen ønsker dog ikke at spekulere voldsomt meget i, om hans position som cheftræner i SIK er i fare.

- Det vil jeg egentlig ikke kommentere så meget på. Jeg føler, at der er 100 procent opbakning til mig, og det jeg lægger i det. Jeg forsøger at arbejde benhårdt hver evig eneste dag og lægger det i det, jeg også forlanger af spillerne. Jeg bruger rigtig mange timer på forberedelse, så vi kan optimere hele vejen rundt. Det synes jeg egentlig, vi har gjort fint, men så er det klart, at fodbold også handler om resultater, og de er der ikke i øjeblikket. Men jeg tænker ikke, at det er noget, jeg skal stå og kommentere på. Det må der være andre, der gør. Jeg føler, at vi er lige ved og næsten, og jeg har fuld tro på, at vi nok skal få vendt det her. Der er ikke langt op (til konkurrenterne, red.), kan man trøste sig med, og så er det små ting og kvalitet, der skal til, før vi får tippet kampene over til vores fordel. Jeg har stor tiltro til, at jeg er manden, der kan få vendt det, siger Martin Thomsen.

Ifølge sportschef Rasmus Brandhof skal Thomsen da heller ikke frygte at få silkesnoren.

Hvor sikker skal Martin Thomsen føle sig i sit sæde?

- Det er slet ikke aktuelt (at skifte træner, red.). Det er slet ikke på tale, som det er nu. Lige nu skal vi hjælpe spillerne og trænerne op, og man må også sige, at med det vi kan stille til rådighed for en cheftræner i Skive lige pt. med økonomi og spillerbudget, så skal man udrette mirakler hvert år for at blive i 1. division. Så det er slet ikke aktuelt at kigge på Thomsens position, som det er nu, lyder det fra Brandhof.

Er snoren uendelig lang?

- Der er ingen snor, der er uendelig lang. Sådan en har jeg hvert fald ikke set endnu. Men det er slet ikke et tema, som det er lige nu, lyder det fra Brandhof.

Der er stadig snor at give af for Martin Thomsen, selv om SIK står i en særdeles vanskelig situation i 1. division. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix