Gå til hovedindhold
Lokalt

Fyrværkerisalget er nu givet frit

16-12-2017 KL. 13:47
Empty

Salget af fyrværkeri er nu givet fri som her ved Thansens fyrværkeriudsalg på Resenvej i Skive. Foto: Lindy Jørgensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Salget af fyrværkeri er nu givet frit, så himlen kan fyldes med stjerner af lys og fyrværkeri i skønne farver og bulder og brag nytårsaften.

Fyrværkerisalget startede fredag, og hos Thansen i City Vest i Skive meldte butikschef Jesper Andersen lørdag sidst på formiddagen om et pænt salg i løbet af det første døgns tid.

- De store sortimenter går nemt - det er dem til en 1000 til 1500 kroner, siger Jesper Andersen og kan allerede nu så småt pege på en storsællert i år.

Det er »gigantsortimentet«, der også pryder forsiden af kædens fyrværkeriavis, og som indeholder både raketter, batterier, fontæner og bomberør.

Inde i butikken er der et helt område lige ved siden af kassen fyldt med beskyttelsesbriller, bordbomber med konfetti og fyrværkeri - eller det vil sige, hylstrene er tomme. Det er kun attrapper. På grund af sikkerhedsreglerne opbevares krudtet i containere et stykke derfra, nemlig ved Landbo Limfjord på Resenvej.

Her kan kunderne både hente det fyrværkeri, de allerede har købt i butikken, eller bare komme direkte ind og købe.

Endnu er det så tidligt på sæsonen, at det store rykind lader vente på sig. Det er kun tilladt at skyde fyrværkeri af i perioden fra den 27. december til den 1. januar - begge dage inklusiv. Mange venter derfor med at købe ind af krudt og kugler til i dagene mellem jul og nytår.

Derfor er der også kun to på vagt i teltet, nemlig pladsansvarlig Emil Kirk, Lemvig, der også til hverdag arbejder i Thansen i Skive, og medhjælper Simon Rebbe. Når køerne erfaringsmæssigt bliver længere i dagene lige op til nytår, vil de være op til syv på vagt ad gangen.

- Det er mest familier, der kommer nu, fordi de har nogle børn, der gerne vil have lidt, siger Emil Kirk, inden han vender sig for at tage imod den næste kunde.

Nick Ulstrup fra Vridsted skal bare udleveret en lille pakke.

- Der kommer nogen gæster, og så har de det store med, siger Nick Ulstrup og griner lidt, inden han forklarer, at han altså ikke selv tør fyre det af.

Så det er ikke på fyrværkeri, du lægger pengene?

- Nej, så hellere en god menu. Vi får altid nytårsmenuen fra Højslev Kro, siger Nick Ulstrup.

Som pladsansvarlig er Emil Kirk derimod meget optaget af fyrværkeri.

- Jeg kommer nok til at bruge lidt mange penge på det. Nytårsaften bliver jeg fem år yngre, og det er også kun begrænset, hvad jeg drikker. Jeg fyrer af i stedet. Det dur ikke at blande alkohol og krudt, siger Emil Kirk.

Som pladsansvarlig vil han være på vagt i fyrværkeriudsalgsteltet samtlige åbningsdage frem til nytår.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland