Lokalt

Gæst fik en idé: Laver støtte-plakat af Potten

Restaurationsbranchen er blandt de erhverv, der er hårdt ramt under corona-krisen, og Anette Dahl, der forpagter Potten i Skive, er en af de værtshus-ejere, der kan mærke de manglende gæster.

En aften, efter den anden nedlukning af blandt andet værtshusene blev meldt ud, besluttede en kunde og god ven af huset at gøre noget ekstra for at støtte værtshuset Potten.

Jon Berghof fra Skive er grafisk designer med eget firma, og han fik den idé, at han ville lave en støtteplakat med et motiv af Potten.

- Jeg kommer på Potten, og jeg kender både Anette Dahl og mange af dem, der kommer der. Så kort før jul sad vi og snakkede om, at det var træls, at Potten skulle lukke ned igen. Så foreslog jeg, at vi lavede en støtteplakat. Og det var Anette med det samme klar på, siger Jon Berghof.

Anette Dahl blev positivt overrasket over, at nogen kunne få den tanke at støtte Potten på den måde.

- Det er ikke afgørende for, om Potten klarer sig gennem corona-krisen, for det skal vi nok, men det er et helt fantastisk initiativ, som jeg er meget rørt over, siger Anette Dahl.

Efter idéen først havde fået næring, gik Jon Berghof og en anden Potten-kunde Ib Frank Mathiasen i gang med at se gamle billeder af Potten igennem.

Ib Frank Mathiasen har nærmest et helt arkiv, og det var en spændende rejse gennem tiden, der mødte de to.

- Der dukkede mange spændende ting og minder frem, da vi gik gennem alle billederne. Der var blandt andet billeder fra dengang, da bygningen blev brugt som fiskehal. Der har også engang været et arresthus på adressen, og porten til arresthuset blev jeg nødt til at tage med, siger Jon Berghof.

Taknemmelig over støtten

Der blev også taget nogle nye billeder af Potten, og det færdige resultat er et godt mix af fortiden og nutiden.

Plakaten blev sendt i trykken og sat til salg lige efter nytår, og Jon Berghof er overvældet over interessen.

- Vi har nok solgt mellem 100 og 150 plakater, og vi har fået bestillinger fra Berlin, Norge, København og Greve. Jeg tænker, at der er nogle rundt omkring, der har et eller andet tilhørsforhold til Potten. Jeg er meget taknemmelig for, at folk bakker op på den måde, når vi har brugt så mange timer på det, siger Jon Berghof.

Som en ekstra service har Jon Berghof personligt været med til at aflevere de plakater, der er blevet solgt i lokalområdet, og det har også givet ham noget.

- Det er da lidt sjovt at komme ud og snakke lidt med de folk, der har valgt at støtte. Det giver lige det sidste, siger han.

Anette Dahl har ikke som sådan noget med projektet at gøre, men hun er glad for, at den pæne tanke også har været umagen værd.

- Selv om det ikke er mit projekt, så er jeg da glad for, at så mange har valgt at købe plakaten og dermed støtte os. Jeg kan kun sige tak til Jon, Ib og alle dem, der har købt en plakat, siger Anette Dahl.

Sådan ser støtteplakaten af Potten ud. Privatfoto