Gå til hovedindhold
Erhverv

Gang i byggeriet: Moland øger overskuddet med 179 procent

07-06-2020 KL. 07:10
Empty

Moland Byggevarer i Skive kunne ligesom lægge nogle millioner oveni egenkapitalen i 2019 - ligesom holdingselskabet kunne. Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

2019 blev med Molands egne ord »tilfredsstillende«, både når det gælder koncernregnskabet for Moland Holding ApS og Moland Byggevarer A/S.

Fra 2018 til 2019 blev bundlinjen for den samlede koncern øget med 179 procent til 12,7 millioner kroner i forhold til året før, mens det lokale og bedre kendte datterselskab Moland Byggevarer måtte nøjes med en stigning på 86 procent til 8,2 millioner kroner.

Det betød for både holdingselskab og datterselskaber, at der kunne lægges nogle millioner oven i den eksisterende egenkapital, så den samlede koncern nåede op på 130 millioner kroner og Moland Byggevarer A/S op på 44 millioner kroner i egenkapital.

2019 var præget af vækst for Moland-koncernen, der ud over Moland Byggevarer i Skive også omfatter den svenske pendant Moland Byggvaror, ejendomsselskabet Strandvejens ApS og selskabet Wimex, der sælger udendørsprodukter som terrassebrædder og hegnsprodukter.

- Byggeriet har haft et fornuftigt aktivitetsniveau i 2019, og det har vi haft gavn af. Men vi havde også et meget ambitiøst mål for 2019, og det har vi indfriet til fulde - og lidt til. Fælles for Wimex og Moland A/S er, at vi har holdt et højt aktivitetsniveau. Vi har haft godt fat på projektmarkedet på gulvdelen og er også lykkedes godt med implementeringen af nye gulvprodukter i slutningen af 2018 i Moland A/S. I Wimex har vi udover at have brugt 3. og 4. kvartal af 2019 på at forberede os på det, vi gerne vil i 2020 og 2021, også formået at holde salgstrykket godt. Det har kun kunnet ske med en ihærdig holdindsats fra medarbejderne, siger administrerende direktør for driftsselskaberne, heriblandt Moland Byggevarer A/S, Carsten Rønberg.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland