Gå til hovedindhold
Erhverv

Gang i byggeriet på Skiveegnen: Mange flere søger om byggetilladelse

12-06-2020 KL. 06:22
Empty
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

- Hr. og fru Danmark har virkelig sat gang i istandsættelse og andre byggeprojekter de seneste tre måneder.

Det fortæller Jørn Christiansen, direktør for Roslev Trælast og XL-Byg i Skive.

Tendensen bliver bekræftet af nye tal fra Skive Kommune, som viser, at antallet af byggetilladelser steg under corona-lukningen. Det drejede sig især om mindre byggerier.

I den periode, hvor byggesagsbehandlerne hos Skive Kommune arbejdede hjemme på grund af corona-krisen, modtog de 18 procent flere byggeansøgninger end samme periode sidste år.

- Vi er ydmyge. Vi ved, at andre virksomheder har lidt og lider meget på grund af nedlukningen af Danmark. Vi var også nervøse for, at vi måtte sende vores medarbejdere hjem, da Mette Frederiksen lukkede Danmark. Sådan gik det ikke. Vi mærkede hurtigt efter et stigende salg, og det holder stadig, fortæller Jørn Christiansen.

Det gode salg gælder både salg til private og professionelle kunder.

- Man kan faktisk tale om to bølger. Den første, efter nedlukningen af aktiviteter, og en anden nu, hvor en del mennesker har erkendt, at de ikke kommer på sommerferie i udlandet i år. Det betyder, at de sparer nogle penge, som de så kan bruge på deres hus eller sommerhus, siger Jørn Christiansen.

En af de store byggefirmaer i Skive er Kaj Ove Madsen A/S.

- Vores aktivitet har været stabil under coronakrisen. Vi havde nok at lave inden, og de opgaver kunne vi fortsætte med. Når det gælder nye, større byggerier har de seneste måneder været stille, men nu kan vi mærke, at efterspørgslen er på vej op, siger direktør Martin Finderup.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland