Gå til hovedindhold
Erhverv

Gang i det lokale erhvervsliv: Største job-vækst siden finanskrisen

11-03-2019 KL. 06:25
Empty

Aængden af beskæftigede, der er ansat på arbejdspladser i Skive Kommune, steg i 2017 mere end noget andet år siden finaskrisen. Arkivfoto: Colourbox

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

- Det er godt nyt, at der også i Skive Kommune er en positiv udvikling i antallet af nye arbejdspladser, siger borgmester Peder Christian Kirkegaard (V) i en pressemeddelelse fra Skive Kommune.

Baggrunden er, at de nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at der i 2017 har været den relativt største stigning af antal arbejdspladser i Skive Kommune i forhold til året før, siden finanskrisen brød ud i 2008.

264 flere arbejdspladser blev det til i 2017, svarende til en stigning på 1,23 procent. Det betyder dog langt fra, at vi er på niveau med mængden af arbejdspladser før finanskrisen. Hvis Skive Kommune skal nå niveauet for 2008, skal der oprettes endnu 2622 arbejdspladser rundt omkring i kommunen, men set med positive briller på, skal man helt tilbage til 2012 for at finde en større mængde arbejdspladser i kommunen.

- Vi lavede en prognose sidste år, der viste samme tendens, men det er jo altid godt, når de faktiske tal udvikler sig i samme positive retning, som vi forudså. Det viser, at der er godt gang i hjulene på Skive-egnen, hvilket også stemmer overens med det billede, vi ser, siger Peder Christian Kirkegaard.

Selvom det går godt i Skive Kommune, så viser tallene fra Danmarks Statistik også, at det går endnu bedre i nabobyerne Viborg og Holstebro. Her har der været en stigning i antal arbejdspladser på henholdsvis 2,70 og 2,04 procent fra 2016 til 2017. I Skive Kommune har man dog mest hæftet sig ved, at det går bedre i Skive Kommune end i de fleste af de øvrige kommuner i samarbejdet Business Region Midt- og Vestjylland. Her placerer Skive Kommune sig bedre end kommunerne Ringkøbing-Skjern, Lemvig, Ikast-Brande og Struer. Men også sammenlignet med udviklingen i antal arbejdspladser på landsplan, halter Skive Kommune en anelse bagefter. På landsplan har der været en stigning i mængden af arbejdspladser på 1,54 procent fra 2016 til 2017.

Skive Kommune har på baggrund af tallene fra Danmarks Statistik opgjort, at de tre brancher i det private erhverv, som har den største stigning i antal arbejdspladser er træ- og papirindustri og trykkerier (76 nye arbejdspladser), metalindustri (74 nye arbejdspladser) og elektronikindustri (40 nye arbejdspladser). Også når man ser på den procentvise fremgang, er det industrien, der ligger i toppen af listen.

- Skive egnen har altid været et stærkt produktionsområde, og det er vi altså stadig. Det er yderst positivt med så stor en fremgang i nye arbejdspladser, selv om der løbende i vores virksomheder effektiviseres og automatiseres for at fastholde en stærk konkurrencesituation. Arbejdspladser er en vigtig forudsætning for, at vi kan opretholde den udvikling, vi arbejder for at skabe i Skive Kommune, siger borgmesteren.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland