Gå til hovedindhold
Lokalt

»Gelænderbanden« vil prøve igen: Vil have nyt gelænder med reb

01-03-2019 KL. 13:23
Empty

Fur-folk håber, at embedsmænd hos Slots- og Kutlurstyrelsen vil finde, at et gelænder af denne type ikke vil skæmme gravhøjen på fur.

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Nogle furboer vil nu forsøge at få tilladelse til at opsætte et gelænder af reb på trappen på Bette Jenses Hyw på Fur.

Det kom frem under et møde i Skive Kommunes ø-udvalg torsdag.

I mange år var trappen forsynet med et gelænder. Det blev opdaget af en medarbejder fra museet i Thisted, der i 2011 gav det daværende Kulturstyrelsen besked om det. Herefter fik Skive Kommune besked om at fjerne gelænderet, der sikrede gangbesværede adgang til Furs højeste punkt, som hvert år besøges af tusindvis af mennesker. Skive Kommune klagede. I 2014 af gjorde det daværende Natur- og Miljøklagenævnet med en 5-5-afgørelse, at gelænderet skulle væk - formandens stemme gav udfaldet. I juli 2017 satte den såkaldte gelænderbande på Fur et gelænder op uden tilladelse. Samme dag, Slots- og Kulturstyrelsen fik besked,,gav styrelsen Skive Kommune besked om at fjerne gelænderet. Så sendte Skive Kommune en ansøgning om dispensation, fik afslag, klagede og fik stadfæstet afslaget. Forleden pillede Skive Kommune så gelænderet ned. .

- Furboere vil sende en ansøgning om tilladelse til et gelænder af reb til Skive Kommune. Kommunen vil så sende den videre til Slots- og Kulturstyrelsen. Alle på Fur er opsat på at få genetableret et gelænder på trappen på Bette Jenses Hyw. Alle på Fur og det meste af Danmarks befolkning fatter ikke en brik af, hvad der foregår i Slots- og Kultyrstyrelsen, når embedsmænd der, siger nej til at gelænder, som ingen skade gør, tværtimod, siger Jens Peder Hedevang (V), medlem af Skive Byråd og ø-udvalget .

- Et gelænder lavet af nogle stolper og noget reb falder måske bedre end i naturen end et gelænder, der kun er lavet af træ. Vi trækker vejret lidt og ser, hvad der sker, siger Anton Simonsen fra »gelænderbanden« på Fur.

Masser af mennesker har meddelt gelænderbanden, at de gerne hjælper med at opsætte et nyt gelænder - også uden tilladelse. Gelænderbanden har luftet, at den vil træde i aktion igen og trodse Slots- og Kulturstyrelsens og Miljø- og Fødevareklagenævnets for mange ejendommelige afgørelser.

- Vi har bestemt ikke givet op, siger Anton Simonsen.

 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland