112

Genkendt af brugsuddeler: Politiet har fundet frem til »albino-røver«

Siden fredag aften har lokalpolitiet i Skive ledt efter en albino-lignende røver med rødt hår, der blandt andet truede en ansat i Kvickly med en kniv, han ikke havde.

Sagen var ved at blive videresendt til efterforskningsafdelingen i Viborg, da der onsdag morgen pludselig kom en brugbar henvendelse.

- Det var brugsuddeleren i Roslev, der var kommet til at tænke på, at der af og til kommer en ung mand ind i forretningen, der kunne svare til det signalement, vi havde på manden. Så vi tog til Roslev og viste billedet af manden til uddeleren, og han var ikke i tvivl om, at det var ham, siger politikommissær Jesper Brøndum.

Inden henvendelsen fra brugsuddeleren havde politiet fået et tip fra et vidne, der fredag aften havde samlet en forpustet mand op ved F24-tanken på Resenvej.

Og det vidne kunne også genkende signalementet af en meget lys mand med rødt hår.

- Det vidne havde fortalt os, at hun havde sat ham af ved brugsen i Roslev, men det udsagn kunne ikke stå alene. Men da uddeleren også kunne genkende ham, vidste vi, at vi skulle lede i Roslev-området, siger Jesper Brøndum.

Politiet fandt onsdag formiddag frem til en lejlighed og en postkasse med et navn, der godt kunne være den unge mand. Og det blev bekræftet af en nabo, der også så billedet af manden fra Kvickly.

- Så vi låste os selv ind, da han ikke åbnede, og inde i hjemmet fandt vi ganske rigtigt også tyvekosterne fra Kvickly. Men manden var ikke hjemme, fortæller Jesper Brøndum.

Det er heller ikke lykkedes for politiet at fange manden torsdag morgen, selv om patruljen har været på sagen hele aftenen og natten.

- Han har ikke sovet hjemme, og han ved nok godt, at vi er efter ham, men nu ved vi, hvem han er, og så mangler vi bare at fange ham og sigte ham. Og hvis vi ikke får ham i dag, vil vi efterlyse ham, lyder det fra politikommissæren.

Manden er 24 år og bosiddende i Roslev, og ifølge Jesper Brøndum kan han se frem til en fængselsstraf.

- Han bliver umiddelbart ikke fremstillet i et grundlovsforhør, men han slipper ikke for fængsel, når der er tale om et røveri, lyder det.

Arkivfoto: Scanpix