Gå til hovedindhold
Erhverv

Gennembrud: Virksomhed i GreenLab Skive har sendt første produktion til analyse

09-09-2020 KL. 14:30
Empty

I august 2018 fik Microsoft-grundlægger Bill Gates øje på Quantafuel og kommenterede med ros på Twitter.

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Onsdag fik kursen på aktier i den norske virksomhed Quantafuel et godt hug opad på børsen i Oslo.

Det fulgte af, at Quantafuel meddelte børsen, at virksomheden tirsdag klokken 17 sendte den første produktion fra virksomhedens første fabrik, der ligger i GreenLab Skive, til analyse.

I en meddelelse til børsen i Oslo betegner Quantafuel det som en milepæl, at man nu er i gang med at producere i GreenLab Skive.

Quantafuels fabrik i Skive - og kommende fabrikker over hele verden - skal omdanne affaldsplast til olieprodukter, der kan bruges som for eksempel brændstof eller til produktion af ny plast. Virksomheden vækker interesse i hele verden.

Produktionen i GreenLab Skive skulle have været i gang i juni sidste år, men det har været en større udfordring end forventet at få tenikken til at fungere. Men investorer tror på Quantafuel. Den tyske kemigigant BASF har sat penge i Quantafuel, og i sommer gjorde Lego-familiens investeringsselskab Kirkbi det samme - i juni investerede Kirkbi 174 millioner danske kroner i Quantafuel.

»Desuden kører alle vores vigtigste processer til kontrol, drift og sikkerhed efter planen og de krævede standarder.

I de kommende dage og uger vil vi have konstant fokus på at øge produktionen af vores produkter af høj kvalitet, der skal leveres til vores partner BASF. Da sikkerhed er vores højeste prioritet, planlægger vi en kontrolleret og gradvis forøgelse af vores anvendelse af plastaffald til genanvendelige produkter,« oplyser Quantafuel i meddelelsen til børsen i Oslo.

Skive Folkeblad arbejder på at få kontakt med administrerende direktør for Quantafuel Kjetil Bøhn.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland