Gå til hovedindhold
Lokalt

Gennemsnits-familier har råd til stort set alle huse, der er til salg i Skive Kommune

22-09-2019 KL. 08:13
Empty

Samlet var der 7851 lejligheder til salg i Danmark i januar. Det er en stigning på 28 procent over det seneste år. (Arkivfoto) Jeppe Michael Jensen/Ritzau Scanpix

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Ud af de 394 huse, der i september er til salg på boligmarkedet i Skive Kommune, har en gennemsnitlig familie råd til at købe hele 98 procent af husene.

Det placerer Skive Kommune i top fem over kommuner, hvor familier råd til flest af de udbudte huse.

Det viser en ny undersøgelse fra Boligsiden, der har fået Nordea Kredit til at regne ud, hvad en familie med to børn, hvor forældrene er sygeplejerske og lærer, kan låne til at købe hus i hver af landets 98 kommuner.

I København koster 94 procent af husene til salg over 3,4 millioner kroner, og en familie med en normal indkomst har derfor kun råd til seks procent af de udbudte huse. I Nordsjælland er huspriserne i flere kommuner endnu højere.

De høje huspriser i hovedstadsområdet tvinger familier til at søge længere væk for at få råd til drømmehuset.

En af dem er familien Kardyb, der har droppet planen om at købe hus i Nordsjælland, hvor de pt. bor, og i stedet har vendt blikket mod Salling.

- Det kunne godt lade sig gøre at finde et hus i Nordsjælland med tre børneværelser til fem millioner kroner, men så skulle man til at renovere køkken og badeværelser. Det ville blive for dyrt for os, siger Rasmus Kardyb.

 
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland