Gå til hovedindhold
112

Gentagne tilfælde: Ny badebro til børn er plaget af hærværk

09-06-2019 KL. 10:41
Empty

Den store badebro ved Marienlyst Strand er for andet år plaget af hærværk. De tykke glasruder i bunden af vandplatformen bliver smadret. Børnehaveleder Leo B. Rasmussen opfordrer nu både forældre til at spørge ind til, hvad deres unge laver om aftenen ved Marienlyst Strand, og naturgængere til at holde et kærligt øje med vandplatformen. Privatfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Den blot få år gamle badebro ved Marienlyst Strand i Skive er plaget af hærværk.

- Vi har for andet år i træk oplevet groft og meningsløst hærværk på børnenes vandplatform ved badebroen ved Marienlyst Strand, hvor man har rykket brædder af og brugt dem til at smadre de tykke glas i bunden af platformen. Det er både træls og frustrerende, siger områdeleder Leo B. Rasmussen fra Daycare Nord.

Vandplatformen, hvor man både kan bade, sejle og fange krabber fra, blev sammen med badebroen sat op med midler fra blandt andet Skive Fjord Morgen Rotary Klub, mens Daycare Nords skovbørnehave og Skive Fjord Camping foreløbig har taget driften på sig.

- Vandplatformen er en 20 kvadratmeter stor platform, hvorfra man kan fiske og fange småliv fra fjorden og i indvendige kar dissekere livet og snakke om natur i fjorden. Vi låner gratis fra vores skovbørnehave en vogn med net, vandkikkerter og redningsveste ud til kommunens børnehavebørn, og hvert år samler vi hjælpere fra blandt andet Resen Skoles praktikskole på Dalbygaard for at hjælpe til. De unge mennesker står der i koldt vand til hofterne for at få bro og platform op og ned hvert år, helt frivilligt, fremhæver Leo B. Rasmussen.

- Vi oplever masser af liv nu på Marienlyst Strand, både i hverdage og i weekenderne. Derfor er det mere end ærgerligt, at meningsløst hærværk skal gøre, at vi på et tidspunkt må stoppe med at drive vandplatformen. Vi opfordrer til, at forældrene spørger ind til, hvad deres unge laver om aftenen ved Marienlyst Strand, og vi opfordrer naturgængere til at holde et kærligt øje med vandplatformen, fortsætter han.

- Men ærgerligt er det, og jeg håber også, at Skive Kommunes gademedarbejdere vil forsøge at spore sig ind på, hvilke grupper af unge eller enkeltpersoner, der kan være tale om, der keder sig så meget, at det bliver til den slags gentagne hærværk hvert år.

Hærværket betyder, at der nu blot er en enkelt af de tre oprindelige glasruder i bunden af platformen tilbage. De to, der er blevet ødelagt af hærværk, er nu i stedet dækket til med brædder, oplyser Leo B. Rasmussen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste 112

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland