Gå til hovedindhold
Ritzau Udland

Gibraltar nægter at opbringe iransk tanker efter USA's ønske

18-08-2019 KL. 14:45
Et iransk tankskib, som Gibraltar frigav fredag, kommer ikke til at blive tilbageholdt af britiske myndigheder til trods for en amerikansk arrestordre på skibet. Det skriver de britiske myndigheder i en pressemeddelelse søndag.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Gibraltar afviser en anmodning fra USA om at tilbageholde det iranske tankskib "Grace 1" med henvisning til, at det strider imod EU-lovgivning på området.

Fredag udstedte en amerikansk domstol en arrestordre på tankskibet, som siden begyndelsen af juli har været tilbageholdt på britisk territorie.

Regeringen i Gibraltar skriver i en pressemeddelelse, at de sanktioner, som EU har i forhold til Iran, ikke er lige så vidtrækkende, som dem, USA kan gøre brug af.

Kort før, at USA udstedte arrestordren, ophævede Gibraltar ordren om at tilbageholde tankeren. USA forsøgte ellers at blokere for frigivelsen af skibet.

De amerikanske myndigheder har sat skibet i forbindelse med Irans Revolutionsgarde, som i USA er opfattet som en terrororganisation. Derfor bør skibet, som ligger for anker ved Gibraltar, tilbageholdes, mener USA.

Det fremgår også af arrestordren, at skibets last, der består af mere end to millioner tønder råolie, skal beslaglægges. Det er fortsat ikke klart, hvornår "Grace 1" planlæger at rejse videre fra Gibraltar.

/ritzau/Reuters

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland