Gå til hovedindhold
Lokalt

Glæde hos lystfiskere: Jægere må skyde syv sæler i Karup Å

07-08-2018 KL. 21:25
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Sæler i Karup Å har de seneste år givet anledning til stor frustration hos lodsejere og lystfiskere.

Sælerne støvsuger åen for havørreder, og hvis de ikke spiser ørrederne, skræmmer de dem fra vid og sans.

Det har fået den konsekvens, at en del lystfiskere har droppet Karup Å som fiskested.

Men nu er der godt nyt.

Karup Å Lodsejerforening med Schneider Philipsen fra Røjbæk mellem Vridsted og Hagebro i spidsen har fået lov til at regulere syv sæler på vandstrækningen fra Karup by til Limfjorden.

Det er vurderet, at sælerne i øjeblikket skader for meget i Karup Å.

Der er tidligere givet tilladelse til at regulere sæler i Karup Å. Dengang blev der skudt en enkelt sæl, og det bevirkede, at der ikke var problemer med sæler i Karup Å i årene efter.

Helt så nemt går det ikke denne gang.

For der er allerede blevet skudt én sæl, siden tilladelsen blev givet, og der ses stadig sæler i Karup Å.

- Vi har skudt en her ved mig, som vi ikke kunne bjærge, men den dræbte sæl har ikke haft den effekt, som vi så tidligere. De holder sig i hvert fald ikke væk, og mit indtryk er også, at problemet er langt større denne gang, lyder det fra Schneider Philipsen.

Men det er ganske givet ikke den sidste sæl, der bliver skudt. Karup Å Lodsejerforening har samlet 29 jægere, som kan rekvireres til at skyde sælerne.

- Der har ikke været problemer med at få folk til at melde sig. Det fortæller også lidt om, at der er mange, der er trætte af sælerne, siger Schneider Philipsen.

Den lokale lystfiskerfiskerforening for Skive og omegn er naturligvis glade for tilladelsen.

Hos formand Helge Jakobsen er håbet, at det kan blive en ny begyndelse for lystfiskeri i Karup Å.

- Den seneste tid har ikke været sjov. Folk er blevet væk, og folk har meldt sig ud af lystfiskerforeningerne, fordi der ikke har været havørreder at fiske efter. Men nu håber jeg, at vi kan veje morgenluft og begynde på en frisk, det trænger vi til, siger Helge Jakobsen.

Tilladelsen til at regulere sæler i Karup Å gælder i første omgang indtil årsskiftet. Men Schneider Philipsen udelukker ikke en ny ansøgning.

- Hvis vi ikke kan se et tydeligt resultat af vores regulering, når tilladelsen udløber, så vil vi ganske sikkert søge igen, lyder det fra Schneider Philipsen.

Det er ikke et krav i den nuværende tilladelse, at de skudte sæler skal bjærges, men hvis de bliver bjærget, kan de undersøges, så viden om sælerne kan blive større.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland