Gå til hovedindhold
Lokalt

Glæde SF efter stor fremgang: »En sejr for sammenhold«

06-06-2019 KL. 06:52
Empty

Anders Bøge ville helst fotograferes sammen med nogle af de mange, der på Skive-egnen har hjulpet med at skaffe stemmer til SF. Foto: Lars Rasborg

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

SF fik over hele landet et rigtig godt valg, men det var lige så meget udsigten til at betræde nye stier, der lokalt vakte begejstring, da valgresultatet var en realitet.

- I virkeligheden er det en sejr for sammenholdet. Aldrig har jeg oplevet så stor en opbakning lokalt, og vi har været en blandet flok, der har bidraget, hvor vi kunne, siger Anders Bøge.

Efter en lang valgkamp var Anders Bøge hele onsdagen valgformand på Skivehus Skole i Skive, men da han omsider kom til valgfest i Fagforeningshuset, var han først og fremmest optaget af at takke de mange, der har hjulpet.

Han nævner også partifællen og kollegaen i Skive Byråd, Anne Mette Laugesen, der hjulpet ham med de sociale medier.

- Jeg har heller aldrig oplevet en storkreds i så tæt et samarbejde om at få Signe Munk (næstformand i SF, red.) valgt, fortæller Anders Bøge.

I Skive Kommune gik SF frem med 816 stemmer - og fremgangen ser Anders Bøge som udtryk for, at mange er enige i den grønne dagsorden, partiet har forsøgt at sætte, siger Anders Bøge.

Han ønsker ikke her og nu at svare på, om han genopstiller ved næste folketingsvalg.

Om Anders Bøge bliver valgt, vil først fintællingen vise, mens der til gengæld ikke synes at være megen tvivl om, at partifællen Signe Munk blive valgt.

Hun fejrede valgresultatet hos fagbevægelsen i Viborg, hvor hun er vokset op.

- Anders Bøge har gjort det fantastisk, og i det hele taget er valgresultatet grundlæggende godt for SF. Mange har gjort et imponerende stykke arbejde, og det har været flot, siger Signe Munk.

I forhold til sit eget valg forholder hun sig afventende, og i de kommende dage forventer hun at være på Christiansborg for at tage del i de forhandlinger, som følger af valgresultatet.

- Det er klart, at jeg har haft en fordel som spidskandidat, men nu må vi se, siger Signe Munk.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland