Gå til hovedindhold
Kultur

Glædelige gensyn med forandringens årtier

25-11-2018 KL. 17:35
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Gensynsglæde. Det kan være en rigtig god grund til at besøge julens særudstilling på Kulturstationen i Glyngøre »Da Skiveegnen blev moderne«, synes formidlings- og forskningskoordinator Elisabeth Carlsen, som sammen med byarkivar Niels Mortensen åbnede udstillingen om årene 1950-1970 søndag.

Og der skulle heller ikke gå mange sekunder, før snakken gik lystigt blandt de helt præcis 53 gæster, som havde indfundet sig til receptionen på første åbningsdag.

Ninne Staun, Skive, var en af dem, og hun fandt hurtigt billedet af sin bror Aage Staun, som sammen med Preben Laursen, Tommy Hansen og Ole Baadsgaard udgjorde pigtrådsbandet Black Souls.

- De blev nu snart mere langhårede end de er på billedet her, fortalte Ninne Staun, som var skolepige i Skive i 1960’erne - et af de årtier, udstillingen beskriver. Hun gik på Søndre Skole fra 1960-64 og siden på Resen Skole frem til 1970. Her gik hun i øvrigt blandt andet i klasse med byarkivar Niels Mortensen.

Ninne Staun flyttede sidenhen fra Skive, men bor nu igen i byen. Og det viste sig hurtigt, at meget var gemt omhyggeligt i erindringen. Ninne Staun ligger inde med bonus-oplysninger om mange af udstillingens historiske billeder og måtte lige undervejs hen til Niels Mortensen og fortæller flere detaljer om nogle af de gamle fotos.

Ninne Staun havde inviteret sin underbo Annelise Kristiansen med til åbningen.

Annelise Kristiansen kom først til Skive i 1973 - men kunne alligevel nikke genkendende til rigtig mange af bilederne fra 1950’erne og 1960’erne. Hun har nemlig selv været med til at arkivere dem.

- Jeg har været frivillig på byarkivet i mange år, og blandt andet været med til at registrere mange af de billeder, Skive Folkeblads fotografer har taget gennem årene, fortæller Annelise Kristiansen, som nød de mange gensyn med Skiveegnen for 50-60 år siden.

- Det er virkelig dejligt at være her i dag, fortalte Annelise Kristiansen, som stadig er frivillig på byarkivet en dag om ugen.

Udstillingen på Kulturstationen kan ses frem den 24. december. I hele december byder museet i Glyngøre også på de traditionelle mørknings-kalender dage, inden Kulturstationen holder vinterferie i et par måneder for at åbne med en ny særudstilling til foråret.

I sin velkomst søndag benyttede formidlings- og forskningskoordinator Elisabeth Carlsen lejligheden til at takke de mange, som har gjort et stort arbejde for at få en masse til at ske på Kulturstationen i ugerne op til jul.

I forbindelse med åbningen af udstillingen blev der også budt på hjemmelavet gløgg og lidt julegodt at tygge på.

 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Kultur

Forsiden lige nu

112

Varetægtsfængslet i fire uger: Skibonit truede med at bombe kommunen flere gange Varetægtsfængslet i fire uger: Skibonit truede med at bombe kommunen flere gange

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland