Gå til hovedindhold
Lokalt

Glæder sig over udsættelse: Wilbek klar til samarbejde om stationsbygning

26-11-2019 KL. 11:24
Empty

Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mandag lykkedes det for en større gruppe af modstandere af nedrivningen af stationsbygningen i Stoholm at få udsat nedrivningen til den 13. januar.

Og den beslutning fra DSB glæder Viborg-borgmester Ulrik Wilbek (V).

- Det er en god beslutning, og jeg er glad for, at der nu bliver en ekstra mulighed for at se, om der er vilje til at løfte et eller andet i bygningen, siger Ulrik Wilbek.

Borgmesteren mener, at bolden nu primært ligger hos borgerne i Stoholm, men han slår fast, at Viborg Kommune er klar til at indgå i en dialog og i et samarbejde med borgerne i Stoholm.

- Bygningen betyder meget for borgerne i Stoholm, og derfor er vi meget interesserede i at høre, hvad borgerne i Stoholm kunne tænke sig med stedet, og så må vi løbende kigge på, hvad kommunen kan bidrage med, siger Ulrik Wilbek.

Han ser det dog ikke som en mulighed, at bygningen udelukkende bliver gjort til et samlingssted for unge.

- Jeg har fulgt med, og jeg har også bemærket, at der har været tale om et sted for unge i Stoholm. Men det er ikke realistisk, at kommunen kommer til at give millioner til et ungdomssted. Men vi er åbne for andre muligheder, lyder det.

Ulrik Wilbek har noteret sig, at stationsbygningen tidligere er blevet valgt fra af borgerne, da byfornyelsen skulle lægges i rammer. Dengang blev det vurderet, at der ikke var økonomi til hverken at købe eller vedligeholde bygningen.

Men borgmesteren noterer sig også, at der denne gang er stor opbakning fra borgerne til et projekt i stationsbygningen.

- Det går ikke ubemærket hen hos mig, når der bliver vist så stor vilje til noget, som der er blevet vist i Stoholm i den her sag. Så jeg håber, der bliver fundet en god løsning, siger borgmesteren.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland