Gå til hovedindhold
Lokalt

Gnaverplage på Skiveegnen: Stor rift om musefælder i butikkerne

14-01-2020 KL. 13:51
Empty

Skiveegnen er også ramt af småkravl, og hos XL Byg Skive på Engvej i Skive er det svært at holde musefælder nok hjemme til kunderne. På billedet ses afdelingsansvarlig for haveafdelingen Mona Trans. Foto: Lindy Jørgensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det sker sjældent, at musefælder er en mangelvare. Men det våde vejr er tilsyneladende med til at lokke et stigende antal småkravl som mus indenfor.

I hvert fald oplever forhandlere af musefælder i øjeblikket stor rift om fælder, som kan fange mus og rotter.

Hos XL Byg Skive på Engvej fortæller butikschef Kristian Kjøbsted, at butikken kæmper for at få musefælder nok hjem til kunderne.

- Med alt det vand, som vi får, så trækker musene ind. Vi kan nærmest ikke holde musefælderne hjemme. Rottefælder sælger vi også mange af, men dem har vi lettere ved at skaffe, siger Kristian Kjøbsted.

På landsplan er der også stor efterspørgsel efter musefælder, og det er en væsentlig årsag til, at personalet hos XL Byg Skive har svært ved at skaffe fælderne.

- Der er nærmest udsolgt på landsplan, når vi taler musefælder. XL Byg Skive har én leverandør, og når der er leveringsproblemer, så får alle butikker typisk leveringsproblemer, siger Kristian Kjøbsted.

Enkelte typer af musefælder er det lykkedes at skaffe, men nogle er stort set umulige at opdrive:

- Nogle typer kan vi simpelthen ikke få. Men generelt er der altså leveringsproblemer, når det gælder musefælder, siger Kristian Kjøbsted og tilføjer:

- Musefælderne bliver revet væk, så snart vi har nogle hjemme.

Museplagen ser dog ud til at have hersket i allerede et stykke tid:

- De seneste par måneder har det været et problem for os at holde musefælder nok hjemme til vores kunder, siger Kristian Kjøbsted.

Han er ikke i tvivl om, at det er en ganske usædvanlig situation, flere forhandlere af musefælder står i:

- Jeg har aldrig før oplevet, at vi er løbet tør for musefælder. Rottefælder sælger vi også mange af, men dem har vi nemmere ved at skaffe nok af, siger butikschefen hos XL Byg Skive.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland