Gå til hovedindhold
Lokalt

Godt nyt fra Posthustorvet: Kulturchef forventer »go« til skøjtebane

22-11-2020 KL. 09:50
Empty

Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

- Vi er klar til at stille skøjtebanen op med de corona-restriktioner, som vi kender nu.

Så klart lyder det søndag formiddag fra Kent Sørensen, der er kulturchef i Skive Kommune.

- Hvis der ikke kommer yderligere stramninger i forhold til forsamlingsforbuddet, så har vi i samarbejde med Ungdomsskolen-Skive en plan for, hvordan skøjtebanen kan køre under corona, og jeg forventer, at der mandag morgen bliver givet grønt lys til skøjtebanen i vores krisestab, siger Kent Sørensen.

Tidligere på måneden så det ellers sort ud i forhold til, om tusinder af børn, unge og voksne i år kunne benytte den populære skøjtebane på Posthustorvet.

Dengang sagde borgmester Peder Christian Kirkegaard (V): »som udviklingen er nu, ser det desværre tungt ud, og det er vi meget trætte af«.

Men siden da er der ikke kommet yderligere restriktioner, og samtidig er Skive Kommune blevet klogere på de muligheder, der trods alt findes, selv om der er corona.

- Vi prøver at finpudse detaljerne i restriktionerne, og det betyder blandt andet, at vi gerne må være flere end 10 på banen, hvis det er personer under 21 år. Det er også muligt at være flere, hvis det drejer sig om undervisning, og så er det faktisk også muligt for forældre og bedsteforældre at gå ind og hjælpe barnet eller barnebarnet, uden at de voksne så tæller med i antallet, siger Kent Sørensen.

Han fortæller også, at folk eventuelt vil blive delt ind i hold og zoner, så flest mulige kan få gavn af skøjtebanen.

Der vil også blive noget med ensretning på banen.

- Vi vil meget gerne have banen op at stå, for det er også et trækplaster for vores by og handelsliv, og hvis der mandag bliver sagt »go«, så kan vi have den oppe at stå inden for 10 dage. Derefter skal vi så lave is, så realistisk set vil vi kunne have en brugbar skøjtebane omkring den 7.- 8. december, siger Kent Sørensen.

Sidste år blev det anslået, at 30.000 gæster var forbi skøjtebanen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland