Gå til hovedindhold
Debat

Gratis høreapparat til fugletællere

11-01-2019 KL. 11:31
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Kommentar af

Hans Aarestrup,

direktør for

Bæredygtigt Landbrug,

Gl. Tårupvej 48,

7000 Fredericia

I disse dage er fugletællere fra Dansk Ornitologisk Forening (DOF) i gang med deres halvårlige fugletælling.

I Bæredygtigt Landbrug mener vi, at DOF’s fugletællere bør få høreapparater udleveret gratis af staten. For ornitologerne kan ikke høre fuglene på grund af aldersbetinget høretab. De danske fugletællere er således på godt 40 år blevet over 30 år ældre i gennemsnit - dét erkender organisationen selv i deres medlemsblad.

Undersøgelser fra Sverige viser, at forskellen mellem den måde, DOF tæller fugle på - inklusive høretab og dårligere syn - og en korrekt videnskabelig metode som den, der anvendes i Sverige, er 50 procent flere fugle på 18 år …

Vi vil gerne slippe for ornitologernes krav om at udtage mindst 10 procent af den danske landbrugsjord - med henvisning til, at »så kan vi få fuglene tilbage i landbrugslandet«.

Så staten må springe til med gratis høreapparater. En anden måde at nå frem til et korrekt resultat er at skifte til den svenske metode, som - indrømmer DOF selv - er bedre. Den er til forskel fra den danske repræsentativ og medfører, at alderen på tællerne er konstant. Begge muligheder kræver dog, at de ældre herrer i DOF overvinder deres forfængelighed.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland