Gå til hovedindhold
Erhverv

GreenLab-firma er stolt af millionregn fra Lego-ejere

20-06-2020 KL. 11:13
Empty

Quantafuel er godt på vej til at iværksætte produktion af brændstof af affaldsplast her i Kåstrup. På fotografiet ses de fire pyrolyseovne, der er centrale i produktionen. Arkivfoto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Selskabet Kirkbis store investering i den norske virksomhed Quantafuel får stor betydning - også for Quantafuels første fabrik, der ligger i GreenLab Skive i Kåstrup.

Kirkbi, der ejes af Legos ejerfamilie, investerer 250 millioner norske kroner i Quantafuel. Det svarer til 174 mio. danske kroner.

- Vi er meget stolte af og glade for Kirkbis investering i Quantafuel. Den vil give os nye muligheder, og Kirkbi er som Quantafuel et selskab, som er meget optaget af bæredygtig udvikling, siger Ketil Bøhn, der er administrerende direktør for Quantafuel.

Quantafuel vil omdanne affaldsplastic til olie og lignende produkter.

Dermed arbejder Quantafuel for på kommercielt grundlag at løse et stort, globalt affaldsproblem.

Fabrikken i GreenLab Skive skulle have begyndt at producere for et år siden.

- Vi er forsinket. Det skyldes, at vi konstruerer noget, som ingen har gjort før. Det bliver den første fabrik i verden, som omdanner affaldsplast til højværdi-produkter. Anlægget i GreenLab Skive bliver mere avanceret end det anlæg, vi begyndte med. Også derfor har det taget længere tid at konstruere det, oplyser Ketil Bøhn.

Sidste år investerede den internationale kemi-kæmpe BASF 150 millioner kroner i Quantafuel.

Også IT-kæmpen Bill Gates har vist Quantafuel opmærksomhed på grund af firmaets arbejde med at løse et massivt, globalt affaldsproblem.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland