Gå til hovedindhold
Lokalt

Grise-safari fra bagsædet: Familier valfartede til drive in-sofari (video)

24-05-2020 KL. 13:15
Empty

Øko-landmand Flemming Jørgensen havde søndag inviteret på drive in-sofari ved Kjeldbjerg. Det var lige populært blandt mennesker og grise. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Normalt er der ret stille på marken på Trevadvej ved Kjeldbjerg, og de 800 smågrise på marken har oftest kun det sjov, de selv finder på. Men søndag formiddag var der ekstra underholdning, for da klokken rundede 10 kørte den første af mange biler hen forbi folden, og det kunne i den grad få smågrisene op i tempo. De så en enestående chance for at løbe om kap med bilerne, tumle omkring lige foran bilvinduerne og ellers bare nysgerrigt betragte de børn, der hang ud af vinduerne for at komme lidt tættere på de små, lyserøde grisebasser.

Grisene tilhører Flemming Jørgensen, der er økologisk svinebonde. Søndag for- og eftermiddag havde inviteret alle til at komme på såkaldt »sofari«. Det gjorde han også sidste år, hvor cirka 400 mennesker benyttede sig muligheden. I år var arrangementet egentlig aflyst, men da Flemming Jørgensen så, hvordan man arrangerede drive in-gudstjenster og -koncerter blev han inspireret

- Det er to-tre uger siden, jeg fik idéen, så det er et arrangement, vi har lavet lynhurtigt. Selvom det egentlig arrangement var aflyst på grund af forsamlingsforbuddet, kunne jeg godt tænke mig, at vi kunne få folk ud i den virkelige verden i stedet for, at det hele foregår på en skærm.

Se hvordan det foregik i videoen herunder (artiklen fortsætter under videoen):

"Sofari" på Skiveegnen from Skive Folkeblad on Vimeo.

Det tiltalte rigtig mange familier, som gjorde sofarien til deres søndagsunderholdning. Måske havde Flemming Jørgensen også indgået en pagt med vejrguderne, for småregnen var usandsynligt velegnet til at sidde inde i en bil og kigge ud på grisene i stedet for at sætte egne støvler ud på marken. Han var ellers lidt spændt på successens omfang.

- Det går da over al forventning, siger han en halv times tid efter åbningstid, hvor der allerede holder lange korteger af biler på grusvejen og på den vej ind i gennem folden, som er lavet i dagens anledning.

- Ja, uheldigvis åbnede de for alle de der dyreparker i den her uge, så jeg havde frygtet, at det kunne gå ud over det her. Men måske tager man ikke lige i Haunstrup Dyrepark i det her vejr, siger han.

 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland