Gå til hovedindhold
Lokalt

Grund ikke ryddet: Ejer af bilkirkegård får frist forlænget igen

10-03-2019 KL. 09:21
Empty

Torsdag blev et par udtjente køretøjer fjernet fra denne baggård på Gemsevej i Skive. Ejeren af ejendommen overholdt heller ikke en forlænget frist. Nu får han formentlig en ny forlængelse. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Joseph Maloba skal rubbe sig, hvis han vil undgå en sandsynlig anmeldelse til politiet.

I september sidste år blev Skive Kommune opmærksom på, at han på sin ejendom på hjørnet af Gemsevej og Frisenborgvej i Skive i årevis havde opbevaret gamle køretøjer ulovligt. Man må ikke stille udtjente biler på jord eller græs. Underlaget skal være befæstet med for eksempel asfalt, ligesom der skal være afløb, så olie og lignende, som lækker fra køretøjerne, opsamles.

Skive Kommune har siden flere gange forlænget fristen til at få de ulovligt opbevarede køretøjer fjernet eller få befæstet den jord, de står på. Ejendommen er pakket med afregistrerede biler foran huset. Men de står nu alle på asfalt. For godt 14 dage siden gav Skive Kommune Joseph Maloba 14 dage mere til at få bragt orden i forholdene bag huset, da man kunne se, at han var gået i gang med det.

Da folk fra Skive Kommune kom på tilsyn torsdag, var jorden stadig ikke ryddet eller befæstet. Alligevel undgik Joseph Maloba, at Skive Kommune anmeldte ham til politiet for brud på miljøreglerne.

- Ejeren havde fået fjernet fem biler mere bag ejendommen og var ved at fjerne to, da vi kom i torsdags. Han havde desuden lavet en aftale med Arkil om, at folk herfra mandag besøger ham for at give et tilbud på asfaltering og etablering af afløb bag ejendommen. Arkil har over for os bekræftet, at de skal på besøg på ejendommen på mandag, hvor vi så også vil være til stede, siger Ann Ammitzbo, miljøchef hos Skive Kommune.

Hun bekræfter, at Skive Kommune igen forlænger fristen. Men fremdriften gør altså, at Skive Kommune udskyder en anmeldelse til politiet. Når politi eller retten kommer ind i en sag, lukkes den for offentlig indsigt indtil en afgørelse. Ann Ammitzbo vil ikke be- eller afkræfte, om en anmeldelse af Joseph Maloba til politiet er næste skridt.

- Når vi vurderer en sag, foretager vi også en risikovurdering. I denne sag er en uge fra eller til ikke afgørende, siger Ann Ammitzbo.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland