Gå til hovedindhold
Erhverv

Guldsmed om åbne butikker i Skive: »Vis forståelse«

18-03-2020 KL. 22:21
Empty

Guldsmed Martin ?Østergaard advarer om, at ?kunderne midlertidigt ?kan blive mødt ?af en låst dør, selv om ?butikken holder åbent.
Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mange butikker i Skive er livsværk, der i forvejen er hårdt pressede af nethandel og kunder, der går benhårdt efter den laveste pris på markedet.

Det er - med andre ord - ikke alle forretningsdrivende, der har økonomisk mulighed for at lukke sin butik - trods henstillingen fra statsminister Mette Frederiksen (S).

- Nu kan jeg godt se, hvordan den offentlige mening går i retning af, at man kun udviser samfundssind, hvis man lukker sin forretning. Men jeg synes, man skal passe meget med at pege fingre ad en lille, én mandsbetjent forretning, hvor indehaveren alene måske holder åbent.

Det siger den ene halvdel af indehaverparret bag dametøjsforretningen A&G i Skive, Jens Dahl Thomasen, Skive, der henviser til, at mange lokale butikker var begyndt at opleve faldende nethandel og større støtte til de fysiske butikker.

En kombination af almindelig handel og nethandel har i flere år præget Guldsmed Østergaard i Skive, hvor der onsdag formiddag blev arbejdet på at tilpasse butikken til statsministerens henstilling.

Det betyder, at guldsmed Martin Østergaard i udgangspunktet anbefaler sine kunder at handle på forretningens hjemmeside.

Men butikken i Nørregade i Skive vil også være åben, og her håber man på kundernes forståelse:

- Da vi arbejder med nedsat bemanding - og for at sikre hygiejnen i butikken - så kan vores dør være låst, og vi vil lukke folk ind efter tur, skriver Martin Østergaard på guldsmedens hjemmeside.

Han oplever vækst på nethandel, og men omsætningen eksploderer langt fra.

- Vi er fulde af fortrøstning, så det ser ud til, at statsministerens og dronningens taler tirsdag aften har virket positivt, siger Martin Østergaard.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland