Gå til hovedindhold
Lokalt

Hædres af Novo Nordisk: Stor naturpris til tre lokale pædagoger

20-05-2020 KL. 14:42
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Rikke Markussen Jensen, Jenny Sørensen og Krista Markussen fra Lærkereden i Skive samt Malene Koksby Hansen, Eventyrhuset i Kalundborg, modtager Novo Nordisk Fondens Naturtematiske Pædagogpris 2020.

Det oplyser fonden i en pressemeddelelse.

Naturen er børnenes legeplads i både Lærkereden i Skive og i den integrerede institution Eventyrhuset i Kalundborg.

På begge institutioner tager pædagogerne Rikke Markussen Jensen, Jenny Sørensen og Krista Markussen (Lærkereden) og Malene Koksby Hansen (Eventyrhuset) dagligt børnene med ud i naturen, hvor de leger og eksperimenter med alt mellem himmel og jord. De smager på myrer, laver mælkebøttesirup og prøver at fange vinden. De lærer også om genbrug, plastik i naturen og finder ud af, hvordan en død hund lugter.

Og det er ikke bare fis og ballade, når børnene bliver taget med ud i naturen. Den pædagogiske tilgang er planlagt og struktureret med det formål at vedligeholde børnenes naturlige nysgerrighed og samtidig skabe robuste børn, der er klar til at tage nysgerrigheden med sig ind i skolealderen.

For deres forbilledlige arbejde med naturfag med børnene modtager de fire pædagoger Novo Nordisk Fondens Naturtematiske Pædagogpris 2020.

Prisen har til formål at anerkende og synliggøre en særlig pædagogisk indsats inden for læreplanstemaet Natur, udeliv og science. Prisen uddeles årligt og er delt i to priser: Én til en pædagog eller et team øst for Storebælt og én tilsvarende vest for Storebælt. Hver pris består af en sum på 100.000 kroner, hvor 50.000 kroner er en personlig pris, og institutionen modtager de øvrige 50.000 kroner.

I Lærkereden har pædagogteamet bestående af Rikke Markussen Jensen, Jenny Sørensen og Krista Markussen lagt en linje, hvor de arbejder praktisk og eksperimenterende sammen med børnene.

Fokus er på de 17 verdensmål og på bæredygtighed, når børnene kværner smør, laver sirup, slagter lam, bygger vindmøller og sætter redekasser op til fugle.

Til formålet har pædagogteamet opfundet figurerne Energi-Jytte og Genbrugs-Bent, så børnene får en fornemmelse af, hvordan man anvender energi og genbrugsmaterialer.

Pædagogteamets innoverende arbejde har tiltrukket sig opmærksomhed ud over landets grænser, og institutionen har haft besøgende fra England, Australien og Spanien, der har villet høre om deres pædagogiske arbejde med naturen.

- Det er rigtig dejligt at blive anerkendt for vores arbejde, men sagen er den, at vi simpelthen ikke kan lade være. Naturen er rammerne for vores biologi, så vi ser selvfølgelig også naturen som de bedste rammer for vores pædagogik. Og så føler vi, at det er vigtigt i forhold til de 17 verdensmål at give børnene den værdi at sætte pris på naturen, der jo ligger lige foran døren, siger Rikke Markussen Jensen på vegne teamet.

Det har stor betydning for lederen af Lærkereden, Ruth Kristensen, at tre af de ansatte har fået en pris, og hun er stolt af sine medarbejdere.

- Vi har en meget blandet børnegruppe, der hver dag får nogle fantastiske naturoplevelser lige fra at gå på rågejagt med en jæger til at spise myrer, lave mælkebøttesirup og sprætte en muldvarp op for at se, hvordan dens hjerte ser ud. Jeg er utroligt stolt af, at mine medarbejdere har modtaget prisen. Det er et skulderklap, de i den grad har fortjent som de bedste forbilleder for børn, forældre og kollegaer, siger Ruth Kristensen.

Novo Nordisk Fonden er en dansk erhvervsdrivende fond med to hovedformål: 1) at udgøre et stabilt fundament for den erhvervsmæssige og forskningsmæssige virksomhed, som drives af selskaberne i Novo Gruppen; og 2) at yde støtte til videnskabelige, humanitære og sociale formål.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland