Gå til hovedindhold
112

Hærværk og tyveri: Fisk for 50.000 kroner forsvundet på Fur

17-07-2018 KL. 10:46
Empty

Privatfoto.

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

- Man skider da ikke i egen rede. Jeg kan ikke forestille mig, det er en furbo, der har gjort det.

Lasse Højgaard, der er næstformand for Furkunst - en forening som blandt andet står for projektet med udsmykkede fisk overalt på øen - er rystet over, at adskillige af fiskene enten er væk eller ødelagt.

- Det er jo blevet en stor turistattraktion, hvor turister glæder sig over fiskene, og hvor nogle af de mere faste gæster hver sommer glæder sig over fiskene og til at se dem igen. At nogle kan finde på at lave den form for hærværk, undrer mig, siger han.

Heldigvis er ikke alle fisk ødelagte. Det er gået ud over omkring 10 fisk med kunstneriske motiver på, som enten er ødelagt eller stjålet. De 10 fisk alene repræsenterer en værdi på cirka 50.000 kroner.

- Derudover er de stativer, fiskene står på, på en lang strækning blevet bøjet, så fiskene lå langs jorden, men de fisk kan reddes, slår Lasse Højgaard fast.

I 2012 blev der stjålet tre fisk. På Fur har fiskene udviklet sig til en tradition, der begyndte i 2008.

Inspirationen kommer fra Grækenland, hvor udsmykning med fisk med kunstneriske motiver er almindeligt, men på Fur tog en gruppe af lokale ildsjæle og kunstnere ideen op og sørgede for, at Fur fik deres egne fisk. Det begyndte så småt i 2006, og et par år senere var der fisk spredt ud på øen.

I dag er der cirka 70 fisk rundt om på hele øen. Eller rettere: indtil fornylig var der cirka 70 fisk. Nu er der færre.

- En ting er, at en fisk en gang imellem forsvinder. Men at nogle synes, det er sjovt at ødelægge nogle af fiskene, forstår jeg simpelthen ikke. Det er aldeles meningsløst, siger Lasse Højgaard.

Politiet bekræfter at have modtaget anmeldelsen.

- Vi betragter det som en kombination af tyveri og hærværk, siger politikommissær Lars Mikkelsen fra lokalpolitiet i Skive.

Hvis nogen ved noget, hører politiet gerne på 114.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste 112

Forsiden lige nu

Lokalt

Kæmpe fremmøde: Fjernvarme-bestyrelse ville fritages for ansvar, men trak forslag Kæmpe fremmøde: Fjernvarme-bestyrelse ville fritages for ansvar, men trak forslag

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland