Gå til hovedindhold
Lokalt

Hærværk: Valgplakater oversmurt med maling

23-05-2019 KL. 15:05
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Der har efterhånden været talrige historier om hærværk på valgplakater op til det kommende EU-valg og folketingsvalg, og nu er turen kommen til DF-kandidat Anette Svindborg, der stiller op i Skive-kredsen.

Onsdag morgen blev hun kontaktet af flere via Facebook, som fortalte hende, at flere af hendes plakater, der er sat op langs boulevarden fra nord og ind mod Skive, var blevet smasket til med maling.

Hun har ikke tidligere i denne valgkamp eller ved andre valgkampe oplevet, at der blevet lavet hærværk mod hendes plakater, men nu er hun ligesom andre blevet ramt af det.

- Det er møgirriterende. Det er os selv, der betaler for plakaterne, og de er altså ikke helt billige, siger Anette Svindborg.

Men der er også et par principielle irritationsmomenter ved det.

- Vi skal alle passe på miljøet, og jeg vil jo derfor gerne bruge plakaterne igen og igen, så jeg er med til at passe på miljøet, siger Anette Svindborg, der har kunnet genbruge nogle af plakaterne fra den kommunale valgkamp.

- Det er jo heller ikke i orden at lave hærværk på den måde. Det må være folk, der ikke forstår vores demokrati i Danmark, siger hun.

Hun mener, at der er andre måder at give sin uenighed med en kandidat til kende på og andre måder at sørge for, at hun ikke bliver valgt, hvis det er det, man ønsker.

- Hvis de ikke synes, at jeg skal vælges, må de jo lade være med at sætte kryds ved mig, siger hun.

Anette Svindborg er klar til at erstatte de ødelagte plakater med nye, for plakater af hende skal der være.


- Det har stor effekt med valgplakaterne. Der var et parti for nogle år siden, der valgte ikke at have plakater oppe, og det gik voldsomt tilbage. Så plakaterne skal jo nok skiftes ud, og så anmelder jeg det til politiet, siger hun.


Også plakater med den konservative Orla Østerby er blevet ødelagt med maling.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival

Lokalt

Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far« Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far«

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland