Gå til hovedindhold
Erhverv

Handelschef: - Jeg tror på Skive som handelsby

13-02-2018 KL. 10:10
Empty

Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

- Jeg tror på Skives fremtid som handelsby. Men der er da nogle kampe, der skal kæmpes.

Det siger Skives handelschef Henrik Lindbjerg oven på den rapport, som Politiken omtalte lørdag - og som viser, at antallet af handelsbyer med et bredt udvalg af varer bliver markant mindre som følge af øget internethandel. I det værst tænkelige af to scenarier, hvor halvdelen af handlen er flyttet over på nettet, vil Skive ikke længere være en bred handelsby i 2030.

Det samme gælder en række andre byer. Nykøbing og Thisted står også begge til at ophøre som brede handelsbyer i det værste scenarie med 50 procents internethandel. Tilbage er Holstebro og Viborg af nærmeste større byer. Og allerede i det mest optimistiske scenario forsvinder byer som Lemvig som brede handelsbyer.

- Vi må da erkende, at det ikke er nemt, og at vi har store udfordringer. I stedet for bare at frygte nethandel er det også vigtigt at følge med. Mange butikker i Skive har succes med både at være fysisk butik og have e-handel, siger Henrik Lindbjerg.

Han er meget enig med de politikere, der taler for at skabe de bedst mulige rammer for de lokale butiksdrivende og specialforretninger.

- Vi vil gerne arrangere koncerter og lave arrangementer og events, der er med til at skabe liv i byen. Vi har svært ved at gøre det alene, og det er vigtigt, at vi som by og kommune står sammen, siger han.

At det i sidste ende er kunderne, der bestemmer udviklingen, er han enig i.

- Men vi kan sagtens gøre noget, og vi må nok erkende, at Skive by er et lokomotiv. Hvis Skive by - og jo faktisk også omkringliggende byer, der er mindre eller af samme størrelse - forsvinder som handelsbyer, får det bestemt også ubehagelige konsekvenser i landsbyerne i kommunen, mener han.

Privat bor Henrik Lindbjerg selv i Højslev.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

112

30-årig sigtet: Nægter at have slæbt skoledreng i kraven 30-årig sigtet: Nægter at have slæbt skoledreng i kraven

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland