Gå til hovedindhold
Kultur

Hannes værker lokkede mange til

25-01-2020 KL. 16:11
Empty

Hanne Sønder oplevede ved »Kunst for alle« stor interesse for værket med svanen, der er malet med oliekridt på sort akvarelpapir. Foto: Lindy Jørgensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Lysten til at tegne og male har været der hele livet, selv om Hanne Sønder, Skive, blev uddannet sygeplejerske.

Hun holdt op med at arbejde som 60-årig - og så fik hun for alvor tid til at nyde sin kreative side.

Sygeplejerskens evne til at observere ansigter kom hende til gode - og hun begyndte at male portrætter, fortæller Hanne Sønder, mens hun viser rundt på den stand, hvor hun viser sine værker.

Det er tredje gang, hun udstiller ved »Kunst for alle«, som kan opleves i Kulturcenter Limfjord (KCL) i Skive i denne weekend.

Og her kan man se nogle eksempler på hendes portrætter.

- Mit ældste barnebarn Xenia ville gerne have et portræt, og det fik hun så. Hendes yngre søster havde ikke bestilt ét, så jeg valgte at male hendes hvide hest i stedet for, fortæller Hanne Sønder.

Hesten er malet på en sort baggrund, der også præger et værk, der lokker mange til at komme nærmere. Det forestiller en svane, der er ved at folde vingefanget ud - og muligvis flyve.

Mange kigger nærmere på det, mens de ser ud til at overveje, om svanen rent faktisk vil flyve eller blot ryste vingerne. Værket er med sine kontraster næsten grafisk i sit udtryk - og det virker fredeligt for øjnene, der ser på det.

- Det er faktisk nyt for mig at male med akvarelfarver. Jeg plejer at bruge oliemaling, men så var jeg på et kursus, hvor jeg lærte at male akvareller, forklarer Hanne Sønder, mens hun peger på et værk, der viser Skives ældste bygning - Gammel Skivehus.

Hun finder inspiration ved at besøge kunstudstillinger, hvor hun kommer - og Hanne Sønder har også været på adskillige maleferier i udlandet, hvor hun har fundet farverige og stemningsmættede motiver i ind- og udland.

Gennem flere år har Hanne Sønder fulgt et tegnekursus under AOF, og hun har også været på Ærø Kunsthøjskole.

Hanne Sønder holder tydeligvis også af naturen ved Flyndersø. Hun har endda malet et selvportræt, som er blevet til på baggrund af en selfie, hun tog ved Flyndersø - og det er let at se, at det er kunstneren, der gemmer sig under stråhatten med søen i baggrunden.

- Jeg har tegnet en hel del portrætter, og proportionerne skal fungere. Næse, øjne, mund og ører skal sidde korrekt, men det er let for mig, for jeg glemmer aldrig et ansigt, forklarer Hanne Sønder.

Hun får ofte bestillingsarbejder, og lige nu venter en mand på egnen på portrætter, hun skal male af hans børnebørn.

Hanne Sønder er endda bestyrelsesmedlem i Skive Kunstforening, der for tiden oplever fremgang i antallet af medlemmer - og hun glæder sig hver gang til de udflugter, hun er med på i regi af kunstforeningen.

- Jeg er sekretær for Skive Kunstforeningen, men det er nu ikke så arbejdskrævende. Jeg får også tid til at tegne og male, og jeg plejer at sige, at jeg er Phd - Pensionist hele dagen, ler Hanne Sønder.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Kultur

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland