Sport

Hans på toppen

- Prøv at se her ... Det er søndag eftermiddag i Sydfrankrig. Og trods fire hårde dage i sadlen med ture op ad enhver tænkelig bjergside, stråler Hans Rasmussen som solen fra den skyfri himmel. Ømme ben en glemt, for på sidste tur til landsbyen Village Notre Dame har der været bid. I vejkanten har han fundet nogle smukke, hvide blomster - måske edelweiss - som skal presses og med hjem til fruen.

Et af mange højdepunkter for skibonitten, som i det daglige er skolelærer på Mønsted Skole.

De fleste af de andre kom i bjergene omkring Bourg d'Oisans, hvor han sammen med 23 andre skibonitter tilbragte pinsen med cykelsport som det fælles udgangspunkt.

- Jeg er tilbøjelig til at sige, det har været mit livs ferie.

- Der har aldrig været så tæt sammenhæng mellem det, jeg har haft lyst til, og det jeg har gjort. En aktiv ferie med god, kammeratlig stemning i kombination, siger han.

Hans Rasmussen fik først sent meldt sig til turen, som Kim Kjer og De Blaa Busser stod for. Kammeraten Jens Christensen, som er fætter til Hans Rasmussens hustru, havde i flere omgange fisket efter en ligesindet ledsager til turen, hvor Jens Christensen skulle med sammen med kæresten Lisbeth Spanggaard, og fik endeligt ja i marts.

Og det fortrød han ikke.

- Turen bærer præg af, at der er plads til alle på alle niveauer. Man venter på hinanden. Og Kim Kjers tilgang til det hele er meget pædagogisk - han tænker på, hvordan han kan åbne den her verden op for folk, som ellers står af på al ko0nkurrenceræset, og det håber jeg, han bliver ved med.

LÆS MERE I SKIVE FOLKEBLAD TORSDAG