Gå til hovedindhold
Lokalt

Har længtes efter normale tilstande: Handicappede må få besøg igen

15-05-2020 KL. 05:56
Empty

I sidste uge sang Johnny Hansen for beboerne på en række af Skive Kommunes botilbud, blandt andet her på Nattergalevej, som billedet er fra. I dag, torsdag, er Johnny Hansen vendt tilbage til Skive. Og mon ikke der bliver sunget lidt ekstra med på sangene i dag på grund af nyheden om, at beboerne nu kan få besøg igen. Arkivfoto: Peter Welander

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Onsdag aften kom en ny bekendtgørelse, som betyder, at handicappede og udviklingshæmmede borgere ude i botilbuddene må få lov til at få besøg igen efter de seneste to måneders coronanedlukning.

Det er godt nyt for både beboere og ansatte i Skive Kommune.

- Vi vil rigtig gerne i gang. Det er der ingen tvivl om, siger Skive Kommunes socialchef, Heidi Becker-Rasmussen.

Besøgene skal foregår udendørs, ligesom man ser det på ældrecentrene.

- Vi har fået syv dage til at implementere de her retningslinjer, siger Heidi Becker-Rasmussen og fastslår, at det vil kommunen være klar til - og måske også før, der er gået syv dage.

- Vi er ved at sætte pavilloner og telte op på botilbuddene, siger socialchefen med henvisning til, at det skal være muligt for pårørende at komme på besøg i al slags vejr.

Heidi Becker-Rasmussen fortæller, at socialafdelingen lige nu arbejder på et brev, som kommer ud til alle pårørende i løbet af i morgen, om hvordan kommunen tænker besøgene gennemført.

Lige nu er der en knast i den nye bekendtgørelse, som Heidi Becker-Rasmussen og hendes embedsværk tygger på i dag, inden de melder et endeligt brev ud til de pårørende.

Bekendtgørelsen siger nemlig, at de handicappede borgere kun må få besøg af én til to faste besøgspersoner.

Men hvad nu, hvis man som borger har tre pårørende? Det vil være synd at udelukke den sidste, mener socialchefen, som vil have kigget på, hvor restriktivt de nye rammer skal tolkes: om det giver mening at tolke dem knap restriktivt. Hun henviser til, at beboerne jo alligevel ikke har 30 forskellige pårørende, typisk.

- Vi kender stort set alle dem, der besøger vores borgere, siger Heidi Becker-Rasmussen, som pointerer, at det er vigtigt, at reglerne er ens for alle botilbuddene i Skive Kommune. Og derfor skal der kigges ordenligt på, hvordan kommunen vil håndtere antallet af besøgspersoner, inden man melder reglerne ud til de pårørende.

I Skive Kommune er der tre dagtilbud for borgerne med forskellige former for kognitive handicap: Skovly, Magneten og Idavang. Desuden der nogle klubtilbud, som også stadig er lukket i forbindelse med coronakrisen.

Bo- og dagtilbuddene i Skive Kommune er organiseret i større centre.

Jørgen Andersen er leder af det center, som hedder Kraka, hvorunder dagtilbuddet Skovly hører.

Han konstaterer, at borgerne glæder sig til, at der snart sker noget.

- Vi længes jo efter normale tilstande, så vores borgere kan komme i beskæftigelse igen, siger Jørgen Andersen, som dog synes, at - det hele taget i betragtning - egentlig går godt derude på bostederne.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland