Gå til hovedindhold
Erhverv

Har overskud igen: Skive-virksomhed har lagt nedtur bag sig

04-07-2020 KL. 15:13
Empty

Labflex A/S er kommet sig oven på nogle svære år og har afleveret et overskud mpå 21, mio. kr. i 2019. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Skive-virksomheden Labflex A/S er tilbage med overskud på driften efter en nu overstået økonomiask nedtur.

Labflex har i 2019 forbedret virksomhedens drift til et overskud før skat på 2,1 mio. kr. mod et minus i 2018 på 17,3 mio. kr. året før.

Den positive udvikling sker som resultat af den turnaround (økonomisk vending, red.), som ledelsen satte i gang i foråret 2018, fastslår Lablex i en pressemeddelelse om regnskabet.

Samme år blev virksomhedens refinansieret.

- Vi er tilfredse med resultatet. Vores fokus har været på turnaround-processen, fordi vi ved, at vi i sidste ende vil høste resultaterne af en langt mere smidig og effektiv organisation. Vi præsterer bedre end det balancerede resultat, der var målet for 2019. Det kan vi takke vores medarbejdere for. De har i den grad kæmpet for at skabe et nyt Labflex, siger virksomhedens administrerende direktør Stig Blicher.

- Vores omsætning ligger en smule over sidste år, og alligevel øger vi indtjeningen ganske betydeligt. Det viser, at er blevet bedre til at tjene penge på det, vi laver for vores kunder, tilføjer han.

Stig Blicher forklarer, at virksomheden i de sidste par år har gjort en stor indsats for at få tilpasset organisationen og få optimeret områder som økonomistyring og projektstyring for at opnå den nødvendige fleksibilitet.

Han har positive forventninger til 2020 for Labflex, omend corona-epidemien også skaber usikkerhed i virksomhedens markeder.

- Vores fokus er at færdiggøre turnaround-processen her i 2020, og det er det vigtigste. Herefter er vi klar til igen at fokusere på toplinjen. Vi har selvfølgelig også oplevet, at corona har sat sit præg på vores marked, siger den administrerende direktør.

Mange aktiviteter i Storbritannien påvirkes også af Brexit. Derfor vil efteråret være præget af en del ukendte faktorer.

Bestyrelsesformand i Labflex, Christian Herskind, er glad for, at det er lykkedes at vende minus til plus.

- Labflex er blevet en stabil virksomhed efter nogle hårde år. Derfor er der grund til at sige tillykke til ledelsen og medarbejderne, som er lykkedes med en lang og svær proces. De kommende år forventer vi at høste frugterne af de mange tiltag, der er gennemført, siger han.

Labflex har i 2019 også udvidet porteføljen af forhandlere til bl.a. Kina, hvor de første ordrer er eksekveret i første kvartal 2020.

Virksomheden på Hjortevej i Skive er Skandinaviens førende virksomhed inden for nyskabende og kundetilpassede indretningsløsninger til laboratorier i industrien, forsknings- og hospitalssektoren, universiteter og tekniske skoler. Labflex leverer løsninger til en lang række kunder internationalt.

Der er i dag ca. 55 ansatte hos Labflex i Skive, hvor al produktion foregår. I alt har virksomheden ca. 100 ansatte på lønningsisten.

Virksomhedens historie i Skive går tilbage til 1950’erne. Det tidligere Byrum er i dag en del af Labflex.

tj

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland