Gå til hovedindhold
Kultur

Har skrevet storsælgende Kim Larsen-bog: Succes-forfatter kommer til Skive

23-12-2018 KL. 08:43
Empty

Forfatteren til Kim Larsens erindringsbog »Kim Larsen - mine unge år« holder foredrag i Skive til april. Her er han fotograferet sammen med Kim Larsen under arbejdet med biografien. Arkivfoto: Privat/PR

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Lige før julehandlen slutter for i år, er det lykkedes forpagteren af Skive Theater, Knud Bjerre, Skive, at sikre sig ét af de unikke og enestående foredrag med forfatteren Jens Andersen.

Det bliver i Skive Theater onsdag den 3. april 2019.

- Jens Andersen er manden bag julens helt store bestseller »Kim Larsen. Mine unge år«, og til sammenligning bliver der kun ét foredrag på Fyn, hvor Kim Larsen ellers boede de sidste årtier af sit liv. Foredraget på Fyn bliver endda efter det i Skive, fortæller Knud Bjerre.

Jens Andersen fortæller om den folkekære musikers farverige liv, der endte så brat den 30. september i år, inden Kim Larsen og Jens Andersen havde færdiggjort den store erindringsbog, de var i fuld gang med.

Med udgangspunkt i sine samtaler med Kim Larsen fortæller Jens Andersen om Larsens begivenhedsrige opvækst på stenbroen i København og om lange lykkelige ferier på Fyn hos den bibelstærke, tegneglade morfar, der satte sit præg på en velopdragen dreng, der drømte om at blive cykelrytter eller gymnast, og fra begyndelsen havde et vågent men genert øje til det modsatte køn. I ungdommen, hvor rockmusikken holdt sit indtog, mente Kim Larsen, at han lignede Elvis Presley og lød som Little Richard, og skulle være forfatter eller skuespiller, forsøgte sig som skolelærer og endte som hele Danmarks spillemand.

Undervejs i foredraget trækkes der lange linjer gennem Larsens liv og mange sange - fra barndommens gade i Københavns nordvest-kvarter, Askov Højskole, det mislykkede skolelærerjob og slumstormer-år omkring 1968 på Christianshavn, hvor Gasolin blev til, men den unge vildmand samtidig var fast besluttet på at gå sine egne akustiske veje.

Billetsalget starter indenfor få dage.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Kultur

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland