Gå til hovedindhold
Sport

Havde flere tilbud: Skive fH henter topspiller

30-12-2019 KL. 13:06
Empty

Hjemmepublikummet i Interfjord Arena kan glæde sig til næste sæson, når Matias Damgaard træder ind i Skive fH’s trup. Privatfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

»Den nok højest profilerede spiller i 1. division de seneste par år ...«

Sådan betegner Skive fH’s direktør, Peter Andersen, den spiller, klubben i dag har offentliggjort som ny mand fra sommer og to år frem.

Spilleren er Matias Damgaard. Han er 25 år, venstre back og playmaker, og igennem snart tre år en absolut bærende spiller i Odder Håndbold. Før det spillede han et enkelt år i den norske ligaklub Halden, og endnu tidligere tre år i Lemvig-Thyborøn.

Med tilføjelsen af Matias Damgaard bliver der tale om en kvartet med samme efternavn omkring førsteholdet. Thomas Damgaard og Andreas Damgaard - sidstnævnte ny mand fra nytår - er fætre til Matias, og cheftræneren er hans far, Arne Damgaard.

- Det er vigtigt for os at sige, at der er et navnesammenfald, men at vi ikke er gået på kompromis med kvaliteten. Det er klart kvalitet, vi er gået efter, siger Peter Andersen.

- Arne har nævnt et antal spillere, han mener, vil være gode at hente, og derfra er det seniorudvalget med mig selv og Mogens Garder, som har taget teten.

- I min verden er det her et stort scoop for os. For vi har hentet den mest stabile og bedste spiller i 1. division i nogle år, tilføjer han.

Matias Damgaard var nummer 2 på 1. divisions topscorer liste i fjor, kun overgået af Skive fH’s fløjspiller Rasmus Kier, som efter denne sæson skal til Århus Håndbold.

- Det er ikke første gang vi forsøger at hente Matias til Skive, for han har præsteret på et imponerende niveau over flere år. Han er en spiller med ligaerfaring, og kompetencerne han besidder, skal vores hjemmepublikum virkelig glæde sig til at se udfoldet, siger Peter Andersen.

Matias Damgaard har været en eftertragtet spiller i mange klubber, fortæller han selv i en pressemeddelelse.

- Jeg har haft bud fra andre ligaklubber i denne omgang, men det betyder meget at være tæt på spilletid, og så er det også vigtigt, at jeg kan lave noget andet ved siden af håndbolden. Var jeg blevet kontaktet af en ligaklub, hvor jeg kunne være førstevalg, så kunne det helt sikkert være spændende, men jeg er ikke klar til at give mit liv ved siden af håndbolden op for at sidde på bænken 40-50 minutter i hver kamp. Der bliver god konkurrence om tingene, men jeg kan bedre se mig i Skive, end nogen af de andre muligheder der har været, siger han.

Matias Damgaard er ansat i Jyske Bank. Og da Skive fH’s formand, Judith Blach Olesen, er afdelingsdirektør for banken i Skive, var der mulighed for at lave en »pakkeløsning«.

Og at skulle trænes af sin egen far, mener forventer Matias Damgaard ikke bliver et problem.

- Vi ender med at være en del, der hedder Damgaard til efternavn på holdkortet i næste sæson, men jeg forventer ikke, at det bliver et emne. Jeg har haft min far som træner i Lemvig, hvor vi havde et skidegodt samarbejde, og det håber jeg, vi kan genoptage. Thomas har jeg aldrig spillet på hold med, og jeg hørte ham da inden, om det var ok med ham, at jeg kom, hvortil han svarede, at han ville glæde sig meget til det. Vi skal være indstillet på at have mange interessante navne i truppen, og som spiller at kunne sætte holdet før personlig succes.

Matias Damgaard har været på blokken i Skive tidligere, og han er glad for, at det nu er lykkedes at få enderne til at mødes.

- Kontakten har været der af flere omgange, og i første omgang var det meget interessant for mig, da jeg stoppede i Lemvig og følte mig parat til at prøve noget andet. Jeg var på det tidspunkt nærmest på plads i Halden, så Skive var et øjeblik for sent ude. Nu passer tingene godt sammen, da jeg er klar til noget andet end Odder, og jeg synes, at Skive har gang i et meget spændende projekt.

- Om I ikke rykker op i denne sæson, så kan vi i hvert fald være en stærk kandidat i næste sæson. På den måde passer timingen perfekt til endelig at komme til Skive, siger han.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland