Gå til hovedindhold
Lokalt

Havde glædet sig til stor oplevelse: Corona ødelægger EM i Skills for Andreas

19-10-2020 KL. 08:57
Empty

En skuffet Andreas Kobs Laursen må sande, at der ikke bliver noget EM i Skills, som han havde kvalificeret sig til. ?Privatfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

I august kvalificerede Andreas Kobs Laursen fra Rødding sig til EM i Skills, der efter planen skulle finde sted lige efter nytår i østrigske Graz.

Dengang sagde den dygtige og ambitiøse tjenerelev, at det var en kæmpe lettelse for ham at kvalificere sig, da det var hans helt store mål, efter han tidligere på året havde vundet DM i Skills.

Men der bliver ikke noget EM i Skills til 24-årige Andreas Kobs Laursen.

På grund af corona-situationen har flere lande trukket sig fra konkurrencerne, og det har i sidste endte fået de østrigske arrangører til at aflyse mesterskaberne.

- Det er som at få et kæmpe slag i ansigtet, og jeg var ikke nem at være omkring, da jeg fik beskeden. Det er en chance, jeg aldrig får igen, så jeg er meget ærgerlig over at misse den kæmpe oplevelse, det ville have været, siger Andreas Kobs Laursen.

Skills-konkurrencerne er kun for elever, og da Andreas Kobs Laursen bliver færdiguddannet til december, har han ikke flere skud i bøssen.

Udlært til december

Og det gør ekstra ondt, fordi han i halvanden måned har levet sit liv efter at være så godt forberedt til konkurrencerne som overhovedet muligt.

- Siden jeg kvalificerede mig i begyndelsen af august, har jeg trænet tre dage om ugen og arbejdet fire dage om ugen, så jeg kunne være så skarp som overhovedet muligt. Så jeg har presset mig selv og min krop til det maksimale, og det kan godt virke noget spildt nu, siger Andreas Kobs Laursen.

Helt spildt er det hårde arbejde dog ikke, for nogle af tingene kan Andreas Kobs Laursen bruge i sin forberedelse til svendeprøven om et par måneder.

Andreas Kobs Laursen var en af 15 danske talenter i en lang række fag, der havde kvalificeret sig til EM i Skills.

Europamesterskaberne var blevet udskudt fra september 2020 til januar 2021 på grund af corona-pandemien.

Det skete i håbet om en forbedring af situationen, men det kunne alligevel ikke redde begivenheden.

Andreas Kobs Laursen arbejder til dagligt hos Restaurant Domestic i Aarhus.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland