Gå til hovedindhold
Lokalt

Havde ingen symptomer: Flere ansatte i plejesektor smittet med corona

24-10-2020 KL. 19:42
Empty

Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

I foråret var Plejecenter Bakkebo i Vinderup hårdt ramt af coronasmitte.

Nu huserer smitten igen i plejesektoren på Vinderupegnen, også på Bakkebo.

Denne gang er det sundhedspersonale i Vinderup og Sevel, der er ramt. Det er kommet for dagen, siden personalet blev testet i onsdags.

- Test-svarene er kommet løbende, og der er indtil videre konstateret fem positive svar blandt medarbejdere, skriver Holstebro Kommune i en pressemeddelelse..

- Derfor har Styrelsen for Patientsikkerhed indført besøgsrestriktioner på to plejecentre, oplyser kommunen.

Ingen af medarbejderne har haft symptomer forud for test, og de ville derfor ikke være blevet testet nu uden dette tiltag.

På baggrund af de positive testsvar skal alle beboere på Bakkebo og Vinderup Plejehjem, som er en del af Danske Diakonhjem, testes som et led i den nationale teststrategi.

Dette vil formentlig foregå henover weekenden. Efterfølgende skal både medarbejdere og beboere ugentligt testes, til plejecentrene er fri for smitte.

Alle medarbejdere, der har været udsat for smitterisiko, er sendt hjem, indtil der foreligger testresultat på hver enkelt af dem.

- Vi ser på situationen med stor alvor og bekymring. Vi gør alt, hvad vi kan for at passe på vores ældre og sårbare borgere. Derfor vil der også fra i dag blive indført besøgsrestriktioner på Bakkebo og Vinderup Plejehjem, siger Lone Becker Kjærgaard, direktør for Social og Sundhed i pressemeddelelsen fra kommunen.

Besøgsrestriktionerne er udstedt af Styrelsen for Patientsikkerhed, og de betyder, at pårørende på plejecentrene Bakkebo og Vinderup Plejehjem kun kan besøge beboerne i kritiske situationer eller af den nærmeste pårørende.

Alle øvrige besøg skal foregå på udendørs arealer.

Besøgsrestriktionerne træder i kraft fra dags dato.

Alle beboere, pårørende og medarbejdere er orienteret.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland