Gå til hovedindhold
112

Hel by rystet efter voldtægt af ni-årig: »Forfærdeligt er det eneste ord, der kan bruges«

24-06-2018 KL. 09:26
Empty

Hovedgaden i Vinderup. Stemningen i byen er trykket efter, det er kommet frem, at en ni-årig pige fra Vinderup er blevet voldtaget. Foto: Benjamin Christensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Flere i Vinderup havde ikke hørt om den ni-årige pige fra Vinderup, der tilsyneladende er blevet voldtaget. I hvert fald er en 34-årig mand, der bor ved Struer, blevet varetægtsfængslet, da han er mistænkt for at have gjort det.

Dem, der havde hørt om det, var tydeligt rystede. Ingen ønsker dog at lægge navn eller billede til udtalelser om sagen. I hvert fald ikke dem, som Skive Folkeblad snakkede med.

- Det er skrækkeligt, lød det fra en ung pige, der ikke havde hørt om det endnu. Hun begyndte straks at spørge om, hvem det kunne være gået ud over. Måske snarere at tænke højt - og så pludselig ud til at være meget ked af det.

En ældre kvinde sagde, at før i tiden var »Vinderup en rigtig fredelig by«.

- Jeg bor her ikke selv længere, men det gør min gamle mor, og jeg er her for at besøge hende. Jeg kan godt lide Vinderup, slår hun fast, men er samtidig rystet over, at sådan noget også finder sted her.

En ung mand havde hørt det og var tydeligt berørt.

- Forfærdeligt. Det er det eneste ord, der kan bruges, sagde han.

Ifølge sigtelsen skulle pigen være blevet voldtaget onsdag den 13. juni. Sigtelsen blev læst op ved det grundlovsforhør ved retten i Viborg, hvor den 34-årige mand blev varetægtsfængslet.

Den 34-årige samlede den ni-årige op i sin bil i Vinderup og gennemførte voldtægten efter cirka 35 minutters kørsel. Han skulle have tilbageholdt pigen i omkring tre timer. I forbindelse med sagen har politiet undersøgt et større område ved Legind Sø på Mors.

Den 34-årige har tidligere domme for tilsvarende forbrydelser - dels voldtægt af en 12-årig pige og dels forsøg på at lokke mindreårige til sex via falske profiler på Facebook.

 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste 112

Forsiden lige nu

Lokalt

Besparelser drøftet: Sengepladser på sygehuset i Skive lever endnu Besparelser drøftet: Sengepladser på sygehuset i Skive lever endnu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland