Gå til hovedindhold
112

Hele vejen til grænsen og tilbage: Rumænere udvist for tyveri efter politiet skyggede dem

24-08-2019 KL. 19:04
Empty

Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Årvågent politiarbejde førte i dag til, at to rumænske mænd fik en straksdom på 60 dages fængsel og indrejseforbud i seks år for tyveri af diesel og GPS-udstyr til en traktor til en værdi af 85.000-100.000 kroner.

Det oplyser vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch.

Efter at have indsamlet spor hos en landmand ved Øster Lyby nord for Skive fredag formiddag spottede to betjente på vej tilbage til stationen en BMW med udenlandsk nummerplade.

I bilen sad to rumænske mænd. Den ene af de to mænds sko mindede om de fodaftryk, betjentene havde fundet hos landmanden, og de to rumænere blev derfor taget med til afhøring på politistationen i Skive.

- Men vi har ikke nok til at holde på dem, så de bliver løsladt efter afhøring, siger Jens Claumarch.

Politiet har dog så kraftig en mistanke, at de beslutter at overvåge de to rumænere ved at følge efter dem i bil fra stationen i Skive.

- De to rumænere sætter kurs mod Øster Lyby, hvor de i et krat henter det stjålne GPS-udstyr, fortæller vagtchefen.

I stedet for at anholde dem på stedet følger patruljen efter rumænerne i håb om, at de har flere gemmesteder med andre tyvekoster. Det er ikke tilfældet, og de to rumænere har kurs stik mod grænsen.

- Ved grænsen stopper vi dem og anholder dem, hvorefter de bliver kørt tilbage til Midt- og Vestjylland, siger Jens Claumarch.

De to rumænske mænd erkendte lørdag over for en dommer ved Retten i Holstebro, at de havde stjålet diesel og GPS-udstyret, hvorefter de fik straksdommen.

- Straksdommen er mulig, fordi de aflagde fuld tilståelse, og vi ikke tidligere har registreret noget på dem, forklarer Jens Claumarch.

De to rumænske mænd er henholdsvis 24 og 25 år.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste 112

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland