Gå til hovedindhold
Erhverv

Henning startede i butikken som 14-årig: 57 år senere vil han sælge det hele (video)

13-03-2018 KL. 21:34
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

 

- Jeg har vidst, at jeg ville være frisør, siden jeg var otte år, så det blev jeg, siger Henning Mogensen.

I 57 år har han været i faget, men nu lakker det mod enden for den 71-årige herrefrisør.

Familielivet trækker i ham, og med tre børn og otte børnebørn kniber det med at finde tid til familien, selv om han nu holder fri om lørdagen.

- Det aftalte jeg med min kone, at jeg skulle fra jeg blev 60, og det har da også været dejligt, men ellers er jeg her hver dag, siger Henning Mogensen og henviser til den lille frisørsalon på Midtpunkt.

Morgenbarbering

Som lærling startede Henning Mogensen med at barbere de kunder, der kom ind tidligt om morgenen. De skulle friseres og barberes, inden de skulle møde på arbejde, typisk i en butik i byen, og det var Hennings ansvar, at håret og skægget sad.

- Hverken mester eller svendene var mødt ind klokken halv syv. Det var lærlingens ansvar at klare det, siger Henning Mogensen, der lige siden dengang er fortsat med at møde ind klokken halv syv.

Han starter med at lave regnskab, inden han stiller skiltet ud og åbner butikken ved halv otte tiden.

Henning Mogensen endte med at overtage den salon, han stod i lære i, og i 1980 flyttede han salonen til Midtpunkt, hvor den ligger i dag.

Dengang var det en stor frisør, som også fyldte nabolokalerne, der i dag er pizzeria. Henning havde både svende og lærlinge og en afdeling til kvinder og en til mænd. Men efterhånden som tiden gik, slankede han butikken.

- Jeg har aldrig været damefrisør. Jeg har altid kun klippet mænd, og jeg kunne mærke, at jeg kun skulle fortsætte med det. Så jeg skar stille og roligt ned, så vi kun var en herrefrisør. Men jeg havde skam muligheden for at lave en stor salon, men det tiltalte mig aldrig rigtigt. Jeg tror, at den, der lever stille, lever godt, siger Henning Mogensen.

Ingen tidsbestilling endnu

Som i gamle dage har Midtpunkts Herrefrisør ingen tidsbestilling. Kunderne dumper bare ind, når de trænger til en studsning, og er der kø, må de tage plads ved det runde bord og vente til det bliver deres tur. Sådan har det altid været, og sådan fortsætter det med at være, for det passer Henning Mogensen bedst.

Men det kan være, det ændrer sig, når Henning Mogensen forhåbentlig sælger butikken.

- Jeg håber, at der kommer en, som har lyst til at overtage butikken. Normalt er der jo mange, som bare lukker, men jeg kunne godt tænke mig, at der kom en, som havde lyst til at drive den videre, siger han.

Henning har planer om at gå på pension inden for den nærmeste fremtid, for hans kone har nemlig planer om det samme. Han har altid tænkt, at han ikke ville gå derhjemme alene, men når nu hun også går på pension, vil han gerne have mere tid med hende.

- Det er vigtigt, at vi kan nå at opleve noget, mens vi stadig kan holde til det. Vi skal ud at køre nogle ture, og så skal vi ud at rejse og bruge tid med familien, siger Henning Mogensen.

- Det har der jo ikke været så meget tid til.

Desværre kniber det med interesserede købere, for de frisurer, Hennings kunder efterspørger, lærer de ikke længere på frisørskolen. Og så det hjælper det jo ikke meget, at der følger en stor kundeskreds med butikken.

Men Henning håber til det sidste, at der kommer en ny frisør, som vil overtage butikken og gøre en god forretning.

Tilbage i 1980 betalte Henning Mogensen 60.000 kroner for at overtage salonen, og han er villig til at sælge for en pris, der er noget lavere end det.

- Prisen afhænger selvfølgelig af, hvor meget man gerne vil have med, men er man interesseret, så kan man bare komme ned i butikken, så kan vi snakke om det, siger Henning Mogensen.

 

 

 

 

 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland