Gå til hovedindhold
112

Højskole-elever kan ånde lettet op: Stjålne computere fundet under ransagning

29-03-2019 KL. 11:50
Empty

De stjålne iMacs fra Krabbesholm Højskole var ikke mærkede.
Foto: Pauli Vendelbo

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Fem dage nåede eleverne på Krabbesholm Højskole at være i kulkælderen, efter 21 iMac-computere med næsten tre måneders grafisk arbejde og materiale til optagelsesprøver til videregående uddannelser natten til søndag blev stjålet fra to undervisningslokaler på højskolen.

Undervejs har flere elever været tæt på at opgive at søge ind på videregående uddannelser, men torsdag aften blev ærgrelse, skuffelse og vrede vendt til lettelse og glæde.

Krabbesholm Højskole blev ringet op af politiet, der stod midt i en razzia mod en hæler i Aarhus.

- Politiet ringede til os, mens de var i gang med selve razziaen, og de kunne fortælle os, at alle vores computere stod på et lager i Aarhus. Det var helt vildt, for vi havde ærlig talt ikke regnet med at se de computere igen, fortæller viceforstander Charlotte Jensen til Skive Folkeblad.

En medarbejder fra højskolen kørte straks til Aarhus og hentede computerne, og da computerne var tilbage i Skive, var det spændende så, om data var væk eller beskadiget.

Men til al held ligger det hele stadig på computerne, og derfor kan eleverne nå at få deres portefølje med i deres optagelsesprøve, der skal afleveres søndag og mandag.

- Det er helt mirakuløst, og hele højskolen summer af glade mennesker i dag. Det var en kæmpe forskrækkelse, og nu går vi med det samme i gang med at mærke alle computerne, så vi ikke kommer ud for noget lignende igen, lyder det fra Charlotte Jensen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste 112

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland